Definitívny koniec. Meta Hrovatová nadobro uzavrela kapitolu aktívnej kariéry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Definitívny koniec. Meta Hrovatová nadobro uzavrela kapitolu aktívnej kariéry
Hrovatová sa rozhodla urobiť zásadný krok.
Hrovatová sa rozhodla urobiť zásadný krok.Profimedia
Slovinská lyžiarka Meta Hrovatová ukončila vo veku 25 rokov aktívnu kariéru. V októbri 2022 ohlásila koniec po prvý raz, no na svahy sa následne vrátila. Tentoraz je jej koniec definitívny. Uviedla to na svojom účte na Instagrame.

Návrat oznámila Hrovatová vlani na jeseň, pre problémy s chrbtom sa ale počas tejto zimy na snehu neobjavila, a to ani na domácom podujatí Zlatá Líška. Jej trénerom bol istý čas aj Livio Magoni, ktorý viedol i Slovenku Petru Vlhovú. V apríli 2022 s ním však Slovinská lyžiarska federácia ukončila spoluprácu.

V emotívnej správe, ktorú lyžiarka zverejnila, vysvetlila svoje rozhodnutie o konci. Od dlhodobých porúch príjmu potravy, ktoré ju a jej rodinu poznačili, až po stratenú vášeň.

"Chcem svoje skúsenosti sprístupniť aj mladším generáciám. Lyžovanie sa mi stále zdá byť najcoolovejším športom na svete a ďakujem všetkým, ktorí vo mňa veria aj po tomto rozhodnutí. Žiadna rozlúčková párty nebude, ale môžete niekedy prísť a dať si so mnou pivo či dve."

Hrovatová patrila medzi veľké talenty slovinského lyžovania. Vo Svetovom pohári debutovala v roku 2015 ako 17-ročná. Prvé body získala ďalšiu sezónu v Semmeringu za 28. miesto v slalome a v 19 rokoch obsadila tretie miesto v pretekoch obrovského slalomu v Lenzerheide. Odvtedy stála na stupňoch víťazov ešte trikrát, vždy sa tešila z tretieho miesta v "obráku". Naposledy to bolo vo finále SP v Lenzerheide 2021.