Denver sa vyrovnal Bostonu na čele ligy, nečakanou hviezdou Nets bol Thomas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Denver sa vyrovnal Bostonu na čele ligy, nečakanou hviezdou Nets bol Thomas
LeBron James je hlavným ťahákom NBA posledné týždne. Bude to platiť aj o tých nasledujúcich.
LeBron James je hlavným ťahákom NBA posledné týždne. Bude to platiť aj o tých nasledujúcich. Profimedia
Basketbalisti Denveru sú s Bostonom najlepším tímom NBA. V sobotu doma zdolali Atlantu 128:108 aj s českým reprezentantom Vítom Krejčím (22) a majú rovnakú bilanciu ako aktuálny líder súťaže, ktorý prehral o deň skôr. Hneď za nimi je Milwaukee, ktoré vyhralo nad Miami 123:115 vďaka triple-double Jannisa Antetokounmpa (28), ktorý zaznamenal 35 bodov, 15 doskokov a 11 asistencií.

Brooklyn Nets - Washington Wizards 125:123

Nečakanou hviezdou večera bol Cameron Thomas, ktorý sa blysol 44 bodmi a priviedol oslabený Brooklyn k víťazstvu nad Washingtonom. Domácim chýbali Kevin Durant, Kyrie Irving a Ben Simmons, zatiaľ čo Seth Curry a Markieff Morris sa počas súboja zranili.

Nets prehrávali až o 23 bodov, keď dvadsaťjedenročný Thomas zmenil duel na svoju vlastnú šou. V záverečných 15 minútach nastrieľal 30 bodov vrátane víťazného koša 12 sekúnd pred koncom a zabezpečil Brooklynu veľmi cenné víťazstvo. Thomas má sezónny priemer osem bodov na zápas. Jeho predchádzajúce maximum bolo 33 bodov.

"Všetci sme tu profesionáli. Nie je to tak, že by to bol tím dvoch hráčov a my ostatní by sme im len podávali loptu. Dnes niektorí hráči chýbali, ich úlohy museli prevziať iní," nechal sa počuť Thomas, ktorému zdatne sekundoval Edmond Sumner, ktorý si s 29 bodmi rovnako vytvoril kariérne maximum v NBA.

Washington sa stal prvým tímom za posledných 25 rokov, ktorý prehral dve stretnutia po sebe, keď v nich viedol o 20 bodov. "Čo na to povedať? Robíme hlúpe chyby. Určite nemôžeme tvrdiť, že sme hrali naplno. Opäť sme si nechali víťazstvo uniknúť pomedzi prsty," zamyslel sa pivot Wizards Kristaps Porzingis.

New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 131:126

Lakers prehrali v hale New Orleans, ale zrak sa upieral na blížiaci sa prepis historických štatistík. LeBron James zaznamenal 27 bodov a od rekordu Kareema Abdula-Jabbara ho delí už len 36 bodov. Teoreticky by mohol na métu 38 387 bodov dosiahnuť už v nasledujúcom zápase proti Oklahome City.

Milwaukee Bucks - Miami Heat 123:115

Milwaukee vyhralo siedmykrát v rade a Jannisa Antetokounmpa počas tejto série zdobí priemer 39,4 bodu na duel. Tentoraz štandard nenaplnil, ale proti dobrej obrane Miami radšej prihrával voľným spoluhráčom.

"Miami poznáme veľmi dobre. Vieme, že si v obrane pomáhajú a sú agresívni, takže musíme rýchlo posúvať loptu a robiť dobré a rýchle rozhodnutia. To sa nám podarilo," povedal grécky hráč.

Denver Nuggets - Atlanta Hawks 128:108

Denver mal zápas s Atlantou pod kontrolou od druhej štvrtiny vďaka Jamalovi Murraymu, ktorý si zapísal 41 bodov a vytvoril si nové sezónne maximum. Nikola Jokič sa môže pýšiť 18. triple-double v sezóne, keď nastrieľal 14 bodov, pridal 18 doskokov a 10 asistencií.

Hoci Hawks v druhom polčase znížili 27-bodovú stratu na osem bodov, domáci ovládli ďalšiu pasáž šnúrou 15:2, z ktorej 11 bodov dal Murray. Čech Vít Krejčí odohral dve a pol minúty a zaznamenal jeden doskok.

Detroit Pistons - Phoenix Suns 100:116

New York Knicks - Los Angeles Clippers 128:134 pp

Chicago Bulls - Portland Trail Blazers 129:121

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 153:121

Golden State Warriors - Dallas Mavericks 119:113