Deschamps: Odohrali sme veľký zápas, Maroko nie je prekvapením

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Deschamps: Odohrali sme veľký zápas, Maroko nie je prekvapením
Giroud s Varanom oslavujú zásah do siete Anglicka.
Giroud s Varanom oslavujú zásah do siete Anglicka.Profimedia
Tréner Didier Deschamps (54) povedal, že Francúzsko v sobotu porazilo dobre hrajúce Anglicko "srdcom a odvahou". Úradujúci majstri sveta postúpili do semifinále majstrovstiev sveta a udržali si nádej na obhajobu titulu.

Hlavička Oliviera Giroud 12 minút pred koncom zápasu udržala francúzske možnosti na to, že sa stanú prvým tímom za posledných 60 rokov, ktorý si udrží titul majstra sveta - a to vďaka víťazstvu 2:1 nad Anglickom.

"Je to úžasné, bol to veľký zápas," rozplýval sa Deschamps. "Hrali sme proti vynikajúcemu Anglicku, ktoré je silné technicky aj fyzicky."

"Pre hráčov je skvelé byť opäť v semifinále. V takýchto chvíľach si želáte, aby sa čas na chvíľu zastavil. Dnes večer si to budeme užívať. Mali sme trochu šťastia, hoci sme čelili dvom penaltám. Srdcom a odvahou sme si udržali náskok."

Priebeh duelu.
Priebeh duelu.Opta by Stats Perform

Kapitán Anglicka Harry Kane v 54. minúte vyrovnal z penalty, ale o polhodinu neskôr poslal druhý pokutový kop nad brvno.

Giroud, ktorý počas turnaja prekonal Thierryho Henryho a stal sa najlepším francúzskym strelcom všetkých čias, povedal, že Les Bleus museli byť v najlepšej forme, aby Anglicko porazili.

"Tento dnešný gól, v poradí 53., je ešte lepší ako vyrovnanie Henryho rekordu. Tesne predtým som mal šancu, ktorú som mal zasiahnuť tvrdšie a skórovať. Dúfal som, že by som mohol dostať ďalšiu šancu. Keď prišla, bol to neuveriteľný pocit skórovať. Musíte stále veriť," priznal.

Zápasové štatistiky.
Zápasové štatistiky.Opta by Stats Perform

"Vedeli sme, aký potenciál má tento mladý anglický tím. Majú všetko, ale my sme odohrali solídny duel, snažili sme sa im ublížiť pri brejkoch. Išli sme do toho s vypätím všetkých mentálnych síl," uzavrel Giroud.

Francúzsko bude v stredu veľkým favoritom, keď nastúpi proti Maroku - prvému africkému tímu, ktorý sa po víťazstve 1:0 nad Portugalskom dostal do semifinále.

"Na ďalšie stretnutie sa dôkladne pripravíme. Maroko si zaslúži pochvalu," vyzdvihol protivníka Deschamps. "Možno ich tu nikto nečakal, ale na turnaji dostali len jeden gól. Vidieť ich tu nie je vôbec prekvapením."