Djokovič do tímu AC Miláno? Taliansky gigant zvažoval ponuku pre tenisového velikána

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič do tímu AC Miláno? Taliansky gigant zvažoval ponuku pre tenisového velikána

Športový svet mohol byť svedkom zaujímavej spolupráce.
Športový svet mohol byť svedkom zaujímavej spolupráce.Profimedia
Unikátna mentálna sila Novaka Djokoviča (36) mu takmer vyniesla pracovné miesto v jednom z európskych futbalových veľkoklubov. Spoluprácu so srbským tenisovým šampiónom zvažovalo AC Miláno, informáciu priniesli talianske noviny La Repubblica.

Djokovič je nepochybne jedným z najodolnejších hráčov tenisu, vybudoval si auru neúnavnosti a nepoddajnosti. Fanúšikovia sa jednomyseľne zhodujú v tom, že väčšinu Grand Slamov vyhral vďaka svojej mentálnej sile a vyrovnanosti v kľúčových momentoch. Rodák z Belehradu je najúspešnejším hráčom ATP v histórii, vyhral 24 grandslamových podujatí (najviac spomedzi všetkých mužov) a zarobil rekordnú sumu presahujúcu 167 miliónov eur. 

V začiatkoch svojej hráčskej kariéry musel bojovať so sériou fyzických problémov a zmeniť stravu. Potom prekonal nadvládu, ktorú si užívali odvekí rivali Roger Federer a Rafael Nadal. Do roku 2011 sa Djokovič etabloval ako najdominantnejší šampión v tomto športe, každú sezónu bojoval o všetky štyri grandslamové tituly a pravidelne porážal spomínané duo.

Pre tieto vlastnosti nedávno Djokovič padol do oka majiteľovi milánskeho AC Gerrymu Cardinaleovi. Podľa denníka La Repubblica taliansky futbalový klub pred niekoľkými mesiacmi zvažoval, že srbskú tenisovú legendu pridá na svoju výplatnú listinu ako mentálneho kouča tímu. Úloha by zahŕňala motivačné reči v čase, keď sa mužstvo trápi.

Spoluprácu by umožnila aj Djokovičova náklonnosť ku klubu. Odmalička je fanúšikom AC a navštevuje niektoré zápasy. Na minuloročnom Turnaji majstrov ATP v Turíne sa v zákulisí stretol s viacerými hráčmi. Spomínané periodikum tiež dodalo, že o rozhovoroch o potenciálnej dohode sa nikdy nehovorilo. "Rossoneri" sú momentálne na treťom mieste Serie A, dlhodobo sa snažia oživiť zlaté časy svojej dominancie na európskom kontinente.