Australian Open 2024: Sinner ma úplne prevýšil, priznal po prehre Djokovič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jeden z najhorších výkonov na Grand Slamoch. Jannik ma úplne prevýšil, priznal Djokovič

Djokovič uznal, že jeho súper bol jasne lepší.
Djokovič uznal, že jeho súper bol jasne lepší.AFP
Prvý hráč sveta Novak Djokovič (36) bol po vyradení v semifinále tenisového Australian Open v šoku. Svoj výkon proti Jannikovi Sinnerovi (22) z Talianska, ktorému podľahol 1:6, 2:6, 7:6 (6) a 3:6, označil Srb za jeden z najhorších na Grand Slamoch v kariére.

Djokovič na adresu svojho mladšieho premožiteľa aj smerom k výkonu uviedol: "Úplne ma prevýšil. Bol som šokovaný z toho, ako zle som hral. V prvých dvoch setoch sa mi takmer nič nedarilo. Bol to jeden z mojich najhorších výkonov na Grand Slamoch."

Víťaz rekordných 24 grandslamových turnajov pokračoval v hodnotení slovami: "Aby som bol úprimný, od začiatku som sa tu na kurtoch necítil veľmi dobre. K maximálnemu výkonu, na ktorý mám, som sa ani raz nepriblížil. Niekto povie, že semifinále je dobrý výsledok, ale ja mám vyššie ciele."

Djokovič získal v Melbourne desať titulov a vyhral tu 94 zo 103 zápasov. Sinner mu na Australian Open pripravil prvú prehru od roku 2018 po sérii 33 víťazstiev. "Raz sa to muselo skončiť," povedal srbský tenista.

"Aj keď som nehral dobre, tak som do toho aspoň dal úplne všetko," uviedol Djokovič. Odmietol, že by v zápase s mladším súperom hral rozhodujúcu úlohu vek. "To, že som nepredviedol štandardný výkon, nemusí hneď znamenať, že prišiel začiatok konca," poznamenal.

Djokovič už pozná pocit semifinálovej prehry v Melbourne, o titul si zahrá Sinner.