Australian Open 2024: Jamrichová je posledný krok od titulu z Grand Slamu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Posledný krok od titulu. Jamrichová postúpila do finále Australian Open

Aktualizované
Jamrichovú čaká v Austrálii najdôležitejší zápas.
Jamrichovú čaká v Austrálii najdôležitejší zápas.Profimedia
Renáta Jamrichová (16) je krôčik od veľmi cennej trofeje. Talentovaná slovenská tenistka zvládla na dievčenskom turnaji Australian Open aj semifinálovú prekážku a na úvodnom grandslamovom podujatí sezóny má veľkú šancu získať celkový titul.

Jamrichová - Koikeová 6:4, 2:6, 6:3

V súboji o postup do finále sa proti sebe postavili oponentky, ktoré dovtedy nestratili ani jediný set - na vzájomný duel tak nastupovali s bilanciou 8:0. Úvodné dva gemy stratu servisu nepriniesli, no nasledujúce tri už áno. Dvakrát si svoje podanie neudržala Jamrichová a po šiestej hre prehrávala už 2:4. Do konca prvého dejstva však dokázala svoju protivníčku brejknúť ešte dvakrát, rozhodujúci brejk získala premenením hneď prvého setbalu.

Do nasledujúceho setu ale nevykročila správnou nohou, prišla o dva servisy a Koikeová mala náskok 3:0. Ďalší brejk získala Japonka v siedmom geme a po ôsmom sa tešila z vyrovnania na 1:1. Ani tretia kapitola merania síl sa neobišla bez prelomenia podania. V tomto smere sa teraz viac darilo mladej Slovenke, ktorá súperke vzala dva servisy. Kľúčový bol triumf v ôsmom geme posledného setu a nasadená jednotka tak šla podávať na postup. Po hodine a 44 minútach premenila prvý mečbal a rozhodla o svojom prieniku do titulového boja. 

"Je to úžasný pocit, nemám slov. Neuveriteľné, konečne sa mi na grandslamovom turnaji podarilo postúpiť do finále juniorskej dvojhry. Bojovala som od prvej do poslednej loptičky a vyplatilo sa," uviedla víťazka pre Slovenský rozhlas.

Jamrichová si v rámci dvojhry vylepšila svoje grandslamové maximum. Po Tereze Mihalíkovej (Australian Open 2015) a Kristíne Kučovej (US Open 2007) sa môže v ére samostatnosti stať treťou slovenskou juniorkou s trofejou z turnaja "veľkej štvorky". Pred rokom sa v Melbourne tešila z deblového titulu, ktorý vyhrala po boku Talianky Urgesiovej.

Jamrichová má v Austrálii šancu dokráčať na samotný vrchol.
Jamrichová má v Austrálii šancu dokráčať na samotný vrchol.TASR