Australian Open 2024: Djokovič už pozná pocit semifinálovej prehry, finále si zahrá Sinner

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič už pozná pocit semifinálovej prehry v Melbourne, o titul si zahrá Sinner

Sinner dokázal zdolať svetovú jednotku.
Sinner dokázal zdolať svetovú jednotku.Profimedia
Jannik Sinner (22) sa stal prvým finalistom mužskej dvojhry na Australian Open. V pozícii turnajovej štvorky zdolal v semifinále najvyššie nasadeného obhajcu titulu Srba Novaka Djokoviča (36). V dueli o prvý grandslamový titul nastúpi v nedeľu proti víťazovi súboja medzi Rusom Daniilom Medvedevom (27) a Nemcom Alexandrom Zverevom (26).

Djokovič - Sinner 1:6, 2:6, 7:6 (6), 3:6

Sinner ukončil 33-zápasovú víťaznú šnúru Djokoviča v Melbourne a pripravil mu prvú prehru na AO od roku 2018. Talianovi vyšiel úvod zápasu, keď v druhom geme prelomil podanie srbského oponenta a po potvrdení brejku si vybudoval náskok 3:0. Líder rebríčka ATP nebol vo svojej koži, robil priveľa nevynútených chýb, čo bola voda na mlyn súpera. V piatej hre Sinner opäť zobral protivníkovi servis a prvý set sa stal jeho korisťou.

Aj druhé dejstvo bolo jasnou záležitosťou mladšieho semifinalistu, ktorý Djokoviča dvakrát brejkol a následne viedol 2:0. V treťom sete rodák z Belehradu zlepšil podanie i returny a dotiahol ho do tajbrejku. V skrátenej hre čelil za stavu 5:6 mečbalu, no získal tri body za sebou a vynútil si štvrtú časť merania síl. V nej však mal opäť navrch Sinner. Za stavu 2:1 Djokoviča brejkol, hoci Srb viedol 40:0, a šancu na postup do prvého grandslamového finále už z rúk nepustil. V deviatom geme premenil po víťaznom forhende druhý mečbal.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

"Bol to veľmi ťažký zápas. Začal som skvelo, Novakovi až tak nevychádzali údery, asi sa necítil dobre. Nevyužil som mečbal, no nedeprimovalo ma to. Vo štvrtom sete som bol opäť dobre pripravený. Ďakujem fanúšikom za energiu, ktorú mi dali. Veľmi som sa tešil na dnešný zápas," uviedol Sinner v pozápasovom interview.

"Je skvelé súperiť s najlepšími hráčmi, od ktorých sa môže človek učiť. Chcem sa poďakovať svojmu tímu i všetkým Talianom, ktorí mi fandili doma pri televíznych obrazovkách. S Novakom máme podobný štýl, snažíme sa hrať odvážne na returne, občas trochu riskujeme. Teší ma, že moja taktika proti nemu funguje. Finále si chcem užiť," dodal víťaz duelu.

Pre Djokoviča to bola premiérová semifinálová prehra v Melbourne. Doposiaľ mal z tejto fázy austrálskeho Grand Slamu bilanciu 10:0 a rovnaký zápis svieti pri jeho mene aj z finálových bitiek. Jedenásty titul z Australian Open tak v roku 2024 nepridá. "Totálne ma prehral. Bol som šokovaný z vlastného výkonu. Toto bol jeden z mojich najhorších grandslamových zápasov za celú kariéru. Aspoň z tých, čo si pamätám," uviedla svetová jednotka.