Djokovič odvrátil mečbal a po návrate do Austrálie si podmanil Adelaide

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič odvrátil mečbal a po návrate do Austrálie si podmanil Adelaide

Na vrchol dokráčal najvyššie nasadený turnajový hráč Djokovič. Vedľa neho porazený Korda, ktorý nebol ďaleko od triumfu.
Na vrchol dokráčal najvyššie nasadený turnajový hráč Djokovič. Vedľa neho porazený Korda, ktorý nebol ďaleko od triumfu.Profimedia
Novak Djokovič (35) získal titul na turnaji Adelaide International 1 po tom, čo vo finále zdolal Sebastiana Kordu (22) 6:7(8), 7:6(3), 6:4. Radoval sa z 92. titulu.

Víťazstvo prišlo deň po semifinále, v ktorom srbského tenistu trápil svalový problém. Napriek tomu zdolal Rusa Daniila Medvedeva. Vo finále sa pohyboval po kurte bez problémov. 

"Verím, že sa vám dnešná šou páčila. Chcel by som pár slov venovať Sebovi a jeho tímu. Úžasný turnaj, úžasný výkon. Budem úprimný, dnes ste boli bližšie k víťazstvu než som bol ja. Žiarivá budúcnosť je pred vami. Pokračujte," hovoril po finále Djokovič.

Korda sa v napínavom prvom sete dostal do vedenia 5:4. Pri svojom podaní viedol 40:0, ale Srb dokázal vyrovnať. Svetovej päťke však nevyšiel tajbrejk podľa predstáv. Americký tenista premenil k líderstvu siedmy setbal.

Pred druhým setom sa Novak Djokovič rozčúlil na dvoch členov svojej výpravy, ktorých vykázal z miest. Následne sa trápil na returne. Korda dominoval.

Prehľad zápasu Djokovič - Korda 6:7(8), 7:6(3), 6:4

Fanúšikovia boli na strane bývalej svetovej jednotky. Svoj výkon dokázal tridsaťpäťročný tenista vystupňovať a odvrátil aj mečbal. Vynútil si ďalší tajbrejk, v ktorom najvyššie nasadený hráč turnaja nezaváhal.

V rozhodujúcej časti si Djokovič držal náskok 5:4. Svojho súpera prinútil k dvojchybe, získal brejkbal a uzavrel zápas vo svoj prospech. 

"Som si istý, že dnes môj tím nemal zo mňa radosť," narážal v záverečnej reči ospravedlňujúc sa za jeho správanie počas stretnutia a pokračoval smerom k publiku: "Cítim sa tu ako doma, veľmi príjemne. Ďakujem vám," dodal.

Srb získal celkovo 92. ATP titul, čím vyrovnal Rafaela Nadala. Pred dvojicou sú už iba  Ivan Lendl (94), Roger Federer (103) a Jimmy Connors (109). Djokovič sa po dvoch rokoch predstaví na Australian Open (16.1. - 29.1.), kde bude bojovať o rekordný desiaty triumf. V prípade, že ho získa, pripíše si 22. kariérny grandslam, ktorým by taktiež dobehol Španiela Nadala.