Djokovič uspel s Medvedevom, o titul si zahrá proti Kordovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič uspel s Medvedevom, o titul si zahrá proti Kordovi

Poďakovanie do neba od Djokoviča po semifinálovom triumfe s Medvedevom.
Poďakovanie do neba od Djokoviča po semifinálovom triumfe s Medvedevom.Profimedia
Napriek problémom so stehenným svalom si Novak Djokovič (35) poradil s Daniilom Medvedevom (26). Rusa zdolal v dvoch setoch 6:3, 6:4. Vo finále turnaja Adelaide International 1 nastúpi proti Sebastianovi Kordovi (22).

S nadhľadom môžeme povedať, že išlo o predčasné finále. Proti sebe sa postavili bývalé svetové jednotky. Úspešnejší bol v súboji 21-násobný grandslamový šampión Novak Djokovič

V úvodnom sete sa dostal do vedenia 4:2. V siedmom geme sa mu po jednom z úderov ozval stehenný sval. Kým si zavolal na pomoc lekára, stihol predviesť šikovný lob. 

V druhom sete za stavu 3:3 mu pomohol return i hra na sieti. Medvedev sa dvojchybou obral o svoje podanie. Srbský tenista brejkbal odvrátil cez druhé podanie, aby spečatil pohodlné víťazstvo.

"Našťastie nešlo o nič vážne. Ak by tak bolo, nemohol by som pokračovať. Dal som si protizápalové lieky, ktoré ma upokojili. Snažil som sa držať tempo a nedovoliť Daniilovi ma brejknúť. Išlo o kľúčovú vec. Vedel som, že príde šanca. Čím dlhšie zápas trval, tým ma sval trápil menej. Dúfam, že zajtra bude v poriadku," uviedol deväťnásobný víťaz Australian Open po postupe do finále.

Úvodný grandslam sezóny sa začína 16. a potrvá do 29. januára. Pre zranenie nohy sa na ňom nepredstaví svetová jednotka Carlos Alcaraz. Organizátori turnaja v Melbourne Parku zaiste prežívali napätie, keď videli Djokoviča v lekárskej opatere.

"Na tejto úrovni, v tejto fáze kariéry či života po dlhých rokoch profesionálneho tenisu je každý zápas pre mňa istým spôsobom ako darček. Snažím sa zo seba vydať to najlepšie. Nezáleží na tom, kde som, vždy chcem vyhrať," doplnil Djokovič. 

Jeho finálovým súperom je Sebastian Korda, ktorý sa do finále dostal po tom, čo Japonec Jošihito Nišioka na začiatku druhého setu duel pre zranenie skrečoval.

Adelaide International 1 semifinále: 

Sebastian Korda - Jošihito Nišioka 7:6(5), 1:0

Novak Djokovič - Daniil Medvedev 6:3, 6:4