Djokovič si poradil so Šapovalovom, v semifinále ho čaká Medvedev

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič si poradil so Šapovalovom, v semifinále ho čaká Medvedev

Srbský tenista otestuje svoju formu v boji o turnajové finále s Medvedevom.
Srbský tenista otestuje svoju formu v boji o turnajové finále s Medvedevom.Profimedia
Novak Djokovič (35) má pred sebou najťažšiu skúšku v rámci prípravy na blížiaci sa Australian Open. V piatok zdolal vo štvrťfinále turnaja ATP 250 Adelaide Denisa Šapovalova 6:3, 6:4. V semifinále sa stretne s bývalou svetovou jednotkou Daniilom Medvedevom (26).

Djokovič potešil svojich fanúšikov pohodlným postupom v dvoch setoch. V druhom síce svetová osemnástka stupňovala svoj výkon a vyrovnala na 3:3. Následne po dvoch chybách prišiel Šapovalov o svoje podanie a Srb viedol 5:4. Svojím servisom uzavrel štvrťfinálový súboj.

Tridsaťpäťročný tenista je najvyššie nasadeným turnajovým hráčom. V ostatných troch meraniach síl vyšiel proti Medvedevovi vždy víťazne. Rus ho zdolal naposledy pred dvomi rokmi na US Open.

"Bude to ďalší dlhý večer. Keď nám nebude vychádzať podanie, veľa krátkych bodov nebude. Proti Daniilovi musíte byť vždy pripravení fyzicky i psychicky. Herne ide o jedného z najlepších tenistov za posledných päť rokov. Dokázal sa presadiť. Je to človek, ktorého si veľmi vážim. Odohrali sme proti sebe niekoľko úžasných zápasov. Verím, že ešte jeden zvládneme," dodal s úsmevom Novak Djokovič.

Tretí nasadený Medvedev predtým postúpil vďaka výhre 6:3, 6:3 s krajanom Karenom Chačanovom. Obaja sa stretli po prvý raz od roku 2019. Aktuálna bilancia je 3:1 v prospech víťaza grandslamu z US Open 2021.

"Teším sa, že som dokázal predviesť lepší tenis, vyšli mi najmä koncovky oboch setoch. Zo semifinále mám radosť," vyriekol Medvedev.

Nišioka proti Kordovi

Japonec Jošihito Nišioka vyradil Austrálčana Alexeja Popyrina v troch setoch 7:6(4), 6:7(8), 6:2. Po úspešnom ťažení s kvalifikantom má pred sebou súboj o finále proti Sebastianovi Kordovi. 

Rozbehnutý Korda zdolal šiesteho nasadeného Jannika Sinnera 7:5, 6:1. V predchádzajúcich dvoch dueloch skončili na jeho rakete Andy Murray a tiež Roberto Bautista Agut. 

"Bol to skvelý zápas, kým Jannik nezačal mať problémy. Do nasledujúcich týždňov mu želám len to najlepšie, rovnako pred Australian Open," uzavrel Sebastian Korda.

ATP 250 Adelaide štvrťfinále: 

[a href="/tenis/atp-dvojhry/adelaide-2023/"][b]Jošihito Nišioka - Alexej Popyrin 7:6(4), 6:7(8), 6:2

Jannik Sinner - Sebastian Korda 7:5, 6:1

Daniil Medvedev - Karen Chačanov 6:3, 6:3

Novak Djokovič - Denis Šapovalov 6:3, 6:4