Djokovič predčasne ukončil tréningový duel s Medvedevom, nechcel riskovať zranenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič predčasne ukončil tréningový duel s Medvedevom, nechcel riskovať zranenie

Djokovič päť dní pred štartom Australian Open tréningový súboj predčasne ukončil.
Djokovič päť dní pred štartom Australian Open tréningový súboj predčasne ukončil.Profimedia
Srbský tenista Novak Djokovič (35) predčasne ukončil stredajší tréningový zápas s Rusom Daniilom Medvedevom (26) v Melbourne. Dôvodom bol problém so zadným stehenným svalom na ľavej nohe.

Tréningový duel bol súčasťou prípravy na grandslamový Australian Open, ktorého hlavná časť sa začne v pondelok. Súboj mal trvať 75 minút, skončil sa po 36 minútach. Djokovič viedol 3:2, aby sa následne nechal ošetriť. Po pauze vedenie stratil, set prehral 4:6 a ďalej už nepokračoval.

"Je to ľavý hamstring, s ktorým som mal problémy aj minulý týždeň v Adelaide. Cítil som, že sa natiahol a nechcel som riskovať nič horšie. Odohral som set a ospravedlnil som sa Medvedevovi. Daniil to pochopil," uviedol Djokovič.

"Nole" vyhral v nedeľňom finále turnaja v Adelaide a ďalší tréningový duel ho čaká v piatok proti domácemu Nickovi Kyrgiosovi. Tento zápas bude v prítomnosti divákov.

Dvadsaťjedennásobný grandslamový šampión sa vracia na Australian Open po dvoch rokoch. Na turnaji v minulosti zvíťazil deväťkrát, no vlani ho z krajiny deportovali v dôsledku pravidiel ohľadom koronavírusu. Djokovič nebol proti ochoreniu zaočkovaný a vakcínu dlhodobo odmieta. 

Riaditeľ turnaja Craig Tiley varoval fanúšikov pred prípadným pískaním a bučaním na srbského tenistu. Takýmto fanúšikom pohrozil vylúčením z podujatia.