Djokoviča vytrápil Halys, turnaj v Adelaide spoznal štvrťfinálové zloženie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokoviča vytrápil Halys, turnaj v Adelaide spoznal štvrťfinálové zloženie

Nasadená jednotka smeruje medzi najlepších osem hráčov.
Nasadená jednotka smeruje medzi najlepších osem hráčov.TASR
Turnaj Adelaide International spoznal všetkých svojich štvrťfinalistov. V tejto fáze nebude chýbať ani Novak Djokovič (35), ktorý v prvom sete dokázal zvrátiť nepriaznivý stav 5:2 a porazil Quentina Halysa (26).

Halys, 64. hráč svetového rebríčka, ešte nikdy neporazil súpera z TOP 10, ale Djokoviča poriadne vystrašil. Bývalá svetová jednotka sa s Francúzom vytrápila v dvoch tajbrejkoch. Srb, ktorý v Austrálii vyhral už 31 zápasov vo dvojhre za sebou, sa pripravuje na Australian Open, kde sa bude usilovať o rekordný desiaty triumf. Svoj posledný titul obhajovať nemohol, pretože z krajiny bol vyhostený pre svoj postoj k očkovaniu proti COVID-19.

"Dnes to bol od môjho súpera skvelý výkon. Chcem mu pogratulovať k veľkej kvalite a skvelému zápasu. Mal smolu, ale dnes hral ako hráč z TOP 10, o tom niet pochýb," povedal momentálne piaty hráč svetového rebríčka.

Svetoznámy tenista bude najbližšie hrať s Denisom Shapovalovom, ktorého porazil vo všetkých siedmich vzájomných stretnutiach. Kanaďan postúpil po súboji proti Romanovi Safiullinovi. "Denis je jeden z najkomplexnejších hráčov, má veľmi dynamický štýl tenisu, skvelý servis, chodí na sieť a má kvalitu pri hre zo zadnej časti kurtu," dodal Djokovič.

Medzi najlepšou osmičkou sa predstavia aj Sebastian Korda a Jannik Sinner, obaja svojich protivníkov zdolali bez straty setu.

ATP Adelaide International - štvrťfinálové dvojice:

Novak Djokovič - Denis Šapovalov

Daniil Medvedev - Karen Chačanov

Jannik Sinner - Sebastian Korda

Jošihito Nišioka - Alexei Popyrin