Djokovičovi vyšiel vstup do Turnaja majstrov, desiata výhra nad Tsitsipasom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Djokovičovi vyšiel vstup do Turnaja majstrov, desiata výhra nad Tsitsipasom
Na víťazstvo mu stačili dva sety.
Na víťazstvo mu stačili dva sety.
Profimedia
Srbský tenista Novak Djokovič (35) úspešne vstúpil do Turnaja majstrov v Turíne. V červenej skupine v pozícii nasadenej sedmičky zdolal dvojku pavúka Gréka Stefanosa Tsitsipasa (24).

Djokovičovi ideálne vyšiel úvod zápasu s Tsitsipasom, keď hneď v úvodnom geme prelomil podanie súpera a výhodu brejku pretavil v zisk prvého setu. Srb bol pri vlastnom servise suverénny, vo výmenách robil minimum nevynútených chýb.

"Prvý gem bol veľmi dôležitý na prelomenie jeho podania. Samozrejme je to obrovský nárast sebavedomia a úľavy, pretože sme obaja vedeli, že to bude tesný zápas," povedal na úvod víťaz duelu.

Na začiatku druhého dejstva sa Tsitsipas po dvojchybách Djokoviča dostal k prvému brejkbalu. Srb ho však odvrátil a vyrovnal na 2:2. O osude setu napokon rozhodol tajbrejk, v ktorom mal navrch Djokovič. Za stavu 6:4 premenil hneď prvý mečbal a nadviazal na semifinálový triumf nad Tsitsipasom z turnaja Masters 1000 v Paríži.

Vo vzájomnej bilancii vedie už 10:2, pričom ťahá deväťzápasovú víťaznú šnúru. "Všetky zápasy, ktoré sme odohrali, rozhodli dva alebo tri body a tak to bolo aj teraz," nechal sa počuť Djokovič, ktorý môže získať šiesty titul na záverečnom vrchole sezóny a vyrovnať tak rekordný zápis Švajčiara Rogera Federera.

Turnaj majstrov v Turíne:

červená skupina:

Novak Djokovič (Srb.-7) - Stefanos Tsitsipas (Gr.-2) 6:4, 7:6 (4)