Dramatický duel krajanov na Turnaji majstrov, Rubľov s 50. výhrou v roku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dramatický duel krajanov na Turnaji majstrov, Rubľov s 50. výhrou v roku
Ruský duel v prospech mladšieho z dvojice.
Ruský duel v prospech mladšieho z dvojice.
TASR
Ruský tenista Andrej Rubľov (25) vstúpil úspešne do turnaja majstrov v Turíne. V pozícii nasadenej šestky zdolal v červenej skupine svojho krajana a štvorku pavúka Daniila Medvedeva (26) po trojsetovom boji.

V prvom sete začal lepšie Rubľov, ktorý viedol už 5:2. V deviatom geme však neudržal podanie, Medvedev následne vyrovnal na 5:5 a rozhodnutie padlo až v tajbrejku. V ňom mal Rubľov za stavu 6:2 k dispozícii štyri setbaly.

Po prvom nevyužitom sa však zbytočne rozladil, čo Medvedev využil a po dokonalom obrate vyhral tajbrejk 9:7. Druhé dejstvo bolo celé v réžii Rubľova. Medvedevovi dovolil uhrať na returne iba štyri fiftíny, súperovi dvakrát prelomil podanie a vyhral 6:3.

V rozhodujúcom sete si obaja hráči držali podanie a k videniu bol druhý tajbrejk. Skrátená hra priniesla viacero zaujímavých výmen, v ktorých Rubľov dokázal svojho súpera zatlačiť a na konci trojsetovej bitky využil piaty mečbal.

"Bol to veľmi ťažký zápas. Danill patrí k najkvalitnejším hráčom na okruhu ATP, navyše je to jeden z mojich najlepších kamarátov. V tajbrejku rozhodujúceho setu to bol skvelý tenis. Mám veľkú radosť, že v dramatickej koncovke som slávil úspech," povedal Rubľov v prvom pozápasovom interview.

Turnaj majstrov v Turíne

červená skupina:

Andrej Rubľov (Rus-6) - Daniil Medvedev (Rus.-4) 6:7 (7), 6:3, 7:6 (7)