Na úvod Turnaja majstrov zdolal Ruud debutanta Augera-Aliassimea

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Na úvod Turnaja majstrov zdolal Ruud debutanta Augera-Aliassimea
Ruud otvoril záverečný Turnaj majstrov víťazne.
Ruud otvoril záverečný Turnaj majstrov víťazne.
Profimedia
Nórsky tenista Casper Ruud (23) úspešne vstúpil do turnaja majstrov v Turíne. V úvodnom dueli zelenej skupiny zdolal v pozícii nasadenej trojky päťku "pavúka" Kanaďana Felixa Augera-Aliassimea (22).

Casper Ruud (Nór.-3) - Felix Auger-Aliassime (Kan.-5) 7:6 (4), 6:4

V prvom sete súboja medzi Ruudom a Augerom-Aliassimeom si obaja hráči držali svoje podanie, a tak na rad prišiel tajbrejk. V ňom mal navrch finalista tohtoročného Roland Garros i US Open. V druhom dejstve Ruud za stavu 3:3 prelomil podanie kanadského debutanta na Masters a zápas už dotiahol do úspešného konca.

V desiatom geme premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal. Auger-Aliassime doplatil na príliš veľké množstvo nevynútených chýb.

Ruud po úspešnom vstupe do turnaja neskrýval spokojnosť. "Je skvelé byť opäť v Turíne. Splnil sa mi cieľ zahrať si na záverečnom podujatí sezóny. Vlani som si to tu užíval plnými dúškami. Dôležité bolo, že mi dnes vychádzalo prvé podanie a aj po druhom servise som dokázal meniť hru. Je to cenné víťazstvo, veď Felix mal v uplynulom období skvelú formu," uviedol Nór v prvom pozápasovom interview.

Od 21.00 h je na programe duel medzi turnajovou jednotkou Španielom Rafaelom Nadalom a Američanom Taylorom Fritzom.