Dortmund nezvládol predohrávku a zimu strávi na šiestej priečke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dortmund nezvládol predohrávku a zimu strávi na šiestej priečke
Dortmund nezvládol predohrávku a zimu strávi na šiestej priečke
Dortmund nezvládol predohrávku a zimu strávi na šiestej priečkeProfimedia
V predohrávke 15. kola nemeckej Bundesligy zvíťazila Borussia Mönchengladbach nad Borussiou Dortmund. Hostia nevyužili príležitosť vyšvihnúť sa v neúplnej tabuľke na druhé miesto. Namiesto toho sa prepadli na šiestu priečku.

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 4:2 (3:2)

Góly: 4. Hofmann, 26. Bensebaini, 30. Thuram, 47. Kone – 19. Brandt, 40. Schlotterbeck

Stretnutie sa hralo pred návštevou viac ako 54 tisíc fanúšikov. Tí videli hneď v prvom dejstve päť presných zásahov. Domáci viedli od štvrtej minúty, keď sa presadil Hofmann. Tridsaťročný futbalista má v tomto kalendárnom roku impozantnú štatistiku. V rámci Bundesligy sa priamo podieľal na 19-góloch (10 gólov, 9 asistencií). Žiadny iný nemecký hráč nemá v TOP 5 európskych ligách lepšiu štatistiku.

Hosťom sa o ďalších pätnásť minút podarilo vďaka Brandtovi vyrovnať. Ešte do polhodiny hry sa Mönchengladbach ujal dvojgólového vedenia. Presne mierili Bensebaini a Thuram. Päť minút pred polčasovou prestávkou znížil na rozdiel gólu Schlotterbeck

Prakticky okamžite po zmene strán ale uzavrel konečný rezultát Koné a hostia nedokázali viac odpovedať. Dortmund tak nezvládol záverečný duel pred prestávkou a zimu strávi na šiestej priečke. Mönchengladbach, ktorý vyhral šesť z ôsmich domácich zápasov, je pred víkendovým kolom siedmy. Bundesliga sa po MS v Katare rozbehne opäť v januári.

Neúplná tabuľka nemeckej najvyššej súťaže.
Neúplná tabuľka nemeckej najvyššej súťaže.Flashscore