Dortmund rozstrieľal Kolín a je na čele, Hoffenheim vyhral po piatich mesiacoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dortmund rozstrieľal Kolín a je na čele, Hoffenheim vyhral po piatich mesiacoch

Aktualizované
Sebastien Haller sa blysol dvomi gólmi pri vysokom víťazstve Dortmundu.
Sebastien Haller sa blysol dvomi gólmi pri vysokom víťazstve Dortmundu.Profimedia
Futbalisti RB Lipsko prehrali v 25. kole nemeckej Bundesligy na ihrisku VfL Bochum 0:1. Domáci obranca Erhan Mašovič (24) strelil v 48. minúte jediný gól zápasu.

VfL Bochum - RB Lipsko 1:0 (0:0)

Gól: 48. Mašovič

Bochumu patrí 14. priečka. Lipsko prehralo druhý duel z ostatných troch a zostalo na treťom mieste, no má rovnaký počet bodov ako štvrtý Union Berlín a piaty Freiburg. Oba tímy čakajú svoje zápasy v nedeľu.

TSG 1899 Hoffenheim - Hertha BSC 3:1 (2:0)

Góly: 24. a 37. Kramarič (oba z 11 m), 51. Bebou – 90.+2 Jovetič, ČK: 71. Dabbur (Hoffenheim)

Hráči Hoffenheimu zvíťazili na domácej pôde nad Herthou. Domáci triumfovali prvýkrát od 18. októbra uplynulého roka vo všetkých súťažiach. Ich séria bez úspechu trvala 15 súbojov. Hoffenheim sa dostal z posledného miesta tabuľky mimo pásmo zostupu. Tam klesla Hertha, ktorej patrí 16. priečka. Peter Pekarík presedel na lavičke hostí celé stretnutie.

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 0:1 (0:0)

Gól: 56. Marmoush

Stuttgart prehral s Wolfsburgom 0:1. Hostia rozhodli o triumfe v druhom polčase, keď sa presadil Omar Marmoush. Domácim patrí posledná 18. pozícia, Wolfsburg je siedmy a na pohárové priečky stráca dva body.

FC Augsburg - FC Schalke 04 1:1 (0:0)

Góly: 51. Maier – 90.+3 Bülter (z 11 m), ČK: 53. Demirovič (Augsburg)

Borussia Dortmund - 1. FC Kolín 6:1 (4:1)

Góly: 15. Guerreiro, 17. a 68. Haller, 32. a 70. Reus, 36. Malen – 42. Selke

Dortmund rozhodol o svojom triumfe už v prvom dejstve, v ktorom nastrieľal súperovi štyri presné zásahy. Na ceste za tromi bodmi a priebežným prvým miestom tabuľky ich nezastavilo ani zníženie v samom závere polčasu. Zo strany Kolínu to bolo všetko. Po zmene strán Borussia pridala ďalšie dva zásahy a po zaváhaní v Lige majstrov s Chelsea a remízou so Schalke si prinavrátili trojbodovú chuť.