Dresy svetového šampionátu (#3): Príjemná zmena Chorvátov i tradičná Brazília

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dresy svetového šampionátu (#3): Príjemná zmena Chorvátov i tradičná Brazília
Ťažko by sme si predstavili Chorvátov bez ich tradičnej šachovnice.
Ťažko by sme si predstavili Chorvátov bez ich tradičnej šachovnice. Profimedia
Flashscore vstupuje do druhej časti prezentácie dresov účastníkov svetového šampionátu v Katare. V treťom vydaní si priblížime pokračovanie brazílskej tradície, príjemnú zmenu Chorvátska či zaujímavú kombináciu Južnej Kórei.

16. Saudská Arábia

Veľmi jednoduchý a elegantný biely dres so sivou potlačou. Miniminalizmus. Pôsobivý. 

15. USA

Američania sú jediným celkom, ktorý má logo výrobcu na rukáve a nie na hrudi. Na bielom drese sa im tam výnima dominantný erb. Dopĺňajú ich modré a červené pásy na rukávoch.

14. Brazília

Ikonický žltý dres s minimálnymi zmenami. Najväčšou zmenou je odtieň zelenej na golieri i rukávoch, ktorý je o niečo jasnejší, ako predtým. 

13. Wales

Pekný vzor na červenom drese - v porovnaní s japonským bije do očí menej. "Hosťujúci" dres je jednoduchý, biely, so zelenými a červenými trojuholníkmi. Tie sa postarali o celkom zaujímavý vzor na golieri.

12. Srbsko

Srbi si, pravdepodobne, zlato z Kataru neodvezú, no zlato na ich drese vyzerá výborne. S tmavočerveným dresom ide o vhodnú kombináciu.

11. Chorvátsko

Chorvátsky "šachovnicový" dres sa dá len ťažko prekonať (dokonca inovovať či pokaziť). Firma NIKE sa rozhodla iba pre jednu novinku. Namiesto toho, aby stred zostal celý biely, prekryl sa červenými štvorcami. Vyzerá to skvelo.

10. Ghana

Biely dres s národnými farbami na rukávoch je už klasikou. Jedna malá drobnosť evokuje predsa len príjemnú zmenu. Erb a logo výrobcu v strede s čiernou osamelou hviezdou. Čo poviete? 

9. Južná Kórea

Kórejčania sa vydali dvomi odlišnými cestami. "Domáci" dres je v jednoduchom, jednofarbenom prevedení so svetlým vzorom na ramene. "Hosťujúci" pripomína tmavú maľbu Jacksona Pollocka s modrými, červenými a žltými škvrnami. V prvom prípade ide o klasiku, v druhom o módny kúsok. V oboch prípadoch je to v poriadku. 

Druhá časť predstavenia dresov účastníkov MS v Katare