Dve operácie, dva roky bez fanúšikov. Andrej Šťastný sa vracia do zápasového kolotoča

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dve operácie, dva roky bez fanúšikov. Andrej Šťastný sa vracia do zápasového kolotoča
Andrej Šťastný po viac ako šiestich rokoch znova oblečie dres Dukly Trenčín.
Andrej Šťastný po viac ako šiestich rokoch znova oblečie dres Dukly Trenčín.TASR
Slovenský hokejový útočník Andrej Šťastný (31) odohral zatiaľ svoj posledný zápas začiatkom apríla 2021 v drese Nitry pri poslednom a neúspešnom štvrťfinále proti Slovanu Bratislava.

Následne sa ozvali zdravotné problémy s kolenom, kvôli ktorému absolvoval dve operácie. S Duklou Trenčín sa dohodol už v predošlom ročníku, no nemohol zasiahnuť do hry. Teraz klub na informoval, že Šťastný je trénerom k dispozícii.

Dlhá doba bez zápasovej záťaže by sa mohla skončiť už v utorok, kedy nastúpia "vojaci" práve proti Nitre. Skúsený center naposledy dres tímu spod hradu Matúša Čáka obliekal v sezóne 2016/17.

Držiteľ majstrovského titulu s HC ´05 Banská Bystrica, dlhoročný hráč KHL v drese Slovana Bratislava a účastník troch seniorských majstrovstiev sveta poskytol exkluzívny rozhovor pre Flashscore.

Čo všetko sa stalo od vášho zranenia?

"Mal som poškodenú chrupavku v kolene, takže som išiel na operáciu a po rekonvalescencii som sa plánoval vrátiť na ľad, no nedalo sa mi pokračovať. Neviem, čo presne sa stalo, možno som aj urýchlil návrat. Naozaj neviem. Musel som podstúpiť ďalšiu operáciu. Teraz by už malo byť všetko v poriadku a problémy by som nemal mať, ale ten čas nebol ľahký. Taký je však hokejový život. Človek s tým nenarobí nič."

Momentálne ste už v poriadku?

"Áno, teraz je to fajn. Koleno drží a som za to rád."

Ako dlho trénujete s Duklou Trenčín naplno?

"Zhruba dva týždne. Na začiatku som to nechcel prehnať, takže som začínal s menšími dávkami a tie som zvyšoval. V poslednom období je to už na sto percent."

Boli ste s klubom priebežne v kontakte?

"Áno. My sme sa dohodli už v minulej sezóne, ale prišlo zranenie a operácia, takže som nemohol hrať. Povedali sme si, že keď budem v poriadku, tak sa ozvem. Záujem Trenčína bol stále, môj takisto."

Máte s trénerom dohodnutý ice-time v prvých zápasoch?

"Nie, nebavili sme sa o tom. Vôbec neviem, koľko budem hrať a s ktorými spoluhráčmi. To už je na tréneroch. Ja to neriešim."

Čo vám za ten čas najviac chýbalo?

"Určite chalani, zápasy, ľudia okolo, emócie a proste celkovo hokej. Ja by som chcel hrať do päťdesiatky (smiech), ale uvidíme, ako dlho budem schopný. Rovnako mi chýbali diváci, pretože moja zatiaľ posledná sezóna bola počas koronavírusu, takže fanúšikov na tribúnach som nezažil dva roky."

Ako vnímate aktuálnu situáciu Dukly, ktorá stále nemá k dispozícii domáci štadión?

"Nie je to príjemné. Konečne sa hrá aspoň v Dubnici, čo stále nie je ideálne, no je to bližšie a nemusí sa cestovať na každý zápas vonku. Trénujeme v Trenčíne u Mariána Gáboríka, ale stále nemáme vlastnú šatňu, neustále sa presúvame hore-dole. Domáce prostredie veľmi chýba."

Bude špeciálne, ak sa vrátite v zápase práve proti Nitre, kde ste pôsobili naposledy?

"Myslím si, že áno. Nitru sledujem, s chalanmi som v kontakte, voláme si. Teším sa na to."