V drese Dukly sa predstaví Andrej Šťastný, Prešov získal útočníka z KHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V drese Dukly sa predstaví Andrej Šťastný, Prešov získal útočníka z KHL

Za Trenčín bude hrať slovenský center.
Za Trenčín bude hrať slovenský center. Profimedia
Extraligové kluby HC MV Transport Prešov a HK Dukla Trenčín oznámili nové zmluvy. Na východ Slovenska prichádza ruský hokejista Alexander Avcina (31), pod hradom Matúša Čáka sa predstaví Andrej Štastný (31).

Útočník prichádza k Prešovčanom z klubu Víťaz Moskovská oblasť, ktorý je účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy. V tomto ročníku odohral 13 zápasov a získal dva body (0+2). Avcin strávil väčšinu kariéry v KHL, kde vystriedal až osem klubov a nastúpil na 306 duelov, v ktorých zaznamenal 69 bodov (31+38). Počas troch sezón si tiež vyskúšal v drese Hamiltonu Bulldogs americkú nižšiu súťaž AHL.

"Po odchode dvoch legionárov Gordona Ballhorna a Craiga Martina sa na súpiske uvoľnilo miesto pre ďalšieho zahraničného hráča. Voľba napokon padla na pravého krídelníka Alexandra Avcina," uviedol klub vo vyhlásení na sociálnej sieti.

HK Dukla Trenčín sa dohodol na pokračovaní spolupráce s útočníkom Andrejom Šťastným. Klub o tom informoval na svojich oficiálnych sociálnych sieťach. Center mal pôsobiť v Trenčíne už v minulom ročníku, no vyradilo ho zranenie a následne operácia.

Šťastný nastúpil v Tipos extralige do 195 stretnutí v základnej časti a 28 pridal v play-off. Získal v nich 121 bodov (45+76). V sezóne 2018/2019 bol držiteľom majstrovského titulu s mužstvom HC '05 Banská Bystrica.