Dvojgólový Bruno Fernandes zariadil víťazstvo Portugalska nad Uruguajom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dvojgólový Bruno Fernandes zariadil víťazstvo Portugalska nad Uruguajom
Aktualizované
Dvojgólový Bruno Fernandes zariadil víťazstvo Portugalska nad Uruguajom
Dvojgólový Bruno Fernandes zariadil víťazstvo Portugalska nad UruguajomStatsperform/Profimedia
Futbalisti Portugalska vyhrali aj svoj druhý zápas v skupine H a zabezpečili si postup do osemfinále. Uruguaj bude musieť v záverečnom stretnutí poraziť Ghanu.

Portugalsko - Uruguaj 2:0 (0:0)

Gól: 54., 90+2. B. Fernandes (druhý z pen.)

ŽK: R. Neves, Félix, R. Dias - Bentancur, Olivera

Portugalsko: Costa - Cancelo, Dias, Pepe, Mendes (42. Guerreiro) - B. Silva, W. Carvalho (82. Palhinha), R. Neves (69. Leão) - B. Fernandes, Ronaldo (82. G. Ramos), Félix (82. Nunes)

Uruguaj: Rochet - Giménez, Godín (62. Pellistri), Coates, Olivera (86. Viña) - Valverde, Bentancur, Vecino (62. De Arrascaeta) - Varela, Cavani (72. L. Suárez), Núñez (72. M. Gómez)

V úvodnom dejstve dominovali defenzívy a ani jeden tím si nevedel vytvoriť zaujímavé možnosti pred bránkou súpera. Zmenila to ojedinelá situácia.

Záložník Rodrigo Bentancur najskôr videl najrýchlejšiu žltú kartu MS 2022, ale v 32. minúte potiahol loptu zo stredu poľa až do šestnástky a razom bol sám pred Diogom Costom, no tomu nenasadil jasle ako plánoval. Portugalský gólman vytiahol nesmierne dôležitý zákrok.

O desať minút neskôr sa zranil krajný obranca Nuno Mendes, ihrisko opusil so slzami v očiach a nahradil ho Raphaël Guerreiro.

Po zmene strán sa Portugalsko dostalo do vedenia. Bruno Fernandes poslal pas na päťku, nešiel tam brankár Sergio Rochet a Cristiano Ronaldo chcel jemným dotykom loptu posunúť do bránky, čo sa mu síce nepodarilo, ale gól z toho bol. Pripísal sa záložníkovi Manchestru United - 1:0.

Bruno Fernandes bol všade a strelil aj oba góly.
Bruno Fernandes bol všade a strelil aj oba góly.Statsperform/Profimedia

O vyrovnanie sa mohol postarať Federico Valverde pri zaváhaní brankára Costu, loptu sa mu na bránku nepodarilo dostať a ešte väčšiu smolu mal po príchode na ihrisko striedajúci Maxi Gómez, ktorý opečiatkoval z hranice šestnástky žrď. Luis Suárez zas zblízka namieril do bočnej siete.

Tlak Uruguaju neskončil gólom a juhoamerický tím za to pykal. Bruno Fernandes si posunul loptu do šestnástky, José Giménez ju zastavil rukou a daroval Portugalsku penaltu. Tú premenil práve Fernandes - 2:0. Mohol spečatiť aj hetrik, no zakončenie zo zadnej žrdi mu Rochet vyrazil a v ďalšej veľkej možnosti trafil žrď.

Portugalsko ziskom troch bodov potvrdilo prvé miesto v tabuľke skupiny H a zabezpečilo si postup do osemfinále. Uruguaj má opačné starosti, pretože na konte má iba jeden bod a bude musieť poraziť Ghanu, aby postúpil z druhej priečky. Remíza alebo prehra by znamenala koniec v skupine.