Embolo zostrelil Kamerun a zariadil tri body pre Švajčiarov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Embolo zostrelil Kamerun a zariadil tri body pre Švajčiarov
Aktualizované
Embolo zostrelil "svoj" Kamerun.
Embolo zostrelil "svoj" Kamerun.StatsPerform/Profimedia
Úvodný zápas štvrtkového programu MS v Katare ponúkol súboj tímov, ktoré ašpirujú na postup zo skupiny G spolu s topfavoritom z Brazílie. Z víťazstva sa tešili hráči Švajčiarska po góle Breela Embola, ktorý je rodákom z Kamerunu.

Švajčiarsko - Kamerun 1:0 (0:0)

Gól: 48. Embolo

Zostavy:

Švajčiarsko: Yann Sommer, Ricardo Rodríguez (90. Eray Cömert), Silvan Widmer, Nico Elvedi, Manuel Akanji, Xherdan Shaqiri (72. Noah Okafor), Granit Xhaka, Remo Freuler, Djibril Sow (72. Fabian Frei), Rubén Vargas (81. Fabian Rieder), Breel Embolo (72. Haris Seferović)

Kamerun: André Onana, Nicolas N'Koulou, Jean-Charles Castelletto, Collins Fai, Nouhou Tolo, André Zambo Anguissa, Samuel Oum Gwet, Martin Hongla (68. Gaël Ondoua), Eric Choupo-Moting (74. Vincent Aboubakar), Karl Toko Ekambi (74. Georges-Kevin N'Koudou), Bryan Mbeumo (81. Moumi Ngamaleu)

Prvú vážnejšiu šancu zápasu hasil v 10. minúte brankár Yann Sommer, ktorý zneškodnil  pokus do stredu bránky. Vyslal ho Bryan Mbeumo po tom, ako sa uvoľnil v pokutovom území. O niekoľko sekúnd neskôr spálil Karl Toko Ekambi čistú priležitosť z bezprostrednej blízkosti po tom, ako loptu poslal trestuhodne ponad brvno.

Ukazovateľ striel víťazného tímu.
Ukazovateľ striel víťazného tímu.StatsPerform/Profimedia

Na konci prvého dejstva sa Manuel Akanji vo vnútri šestnástky zorientoval najrýchlejšie vo výskoku zakončil centrovanú loptu. Jeho pekná hlavička ale minula ľavú žrď. 

V 48. minúte sme videli gólové zakončenie. Xherdan Shaqiri prihrával a z vnútra pokutového územia presne trafil Breel Embolo. V 6. minúte nadstaveného času 2. polčasu sa Haris Seferovič ocitol voľný v šestnástke, vypálil prudko, ale jeho brilantný pokus zmaril jeden z defenzívnych hráčov. Skóre sa už nezmenilo.