Emotívny koniec legendy. Hamšík sa rozlúčil pred zaplnenými tribúnami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Emotívny koniec legendy. Hamšík sa rozlúčil pred zaplnenými tribúnami
Kapitán slovenskej reprezentácie sa neubránil slzám.
Kapitán slovenskej reprezentácie sa neubránil slzám.Profimedia
Slovenskí futbalisti remizovali v nedeľnom prípravnom zápase s Čile 0:0. V stretnutí na Tehelnom poli sa rozlúčil s reprezentačnou kariérou dlhoročný kapitán Marek Hamšík, ktorý odišiel z ihriska v 89. minúte za mohutného potlesku domácich fanúšikov.

Hamšík nastúpil s kapitánskou páskou a spoluhráčov poslal do niekoľkých šancí. Tridsaťpäťročný stredopoliar má na konte rekordných 136 zápasov a v najcennejšom drese strelil 26 gólov, čo je taktiež najvyšší počet spomedzi slovenských futbalistov.

SLOVENSKO - Čile 0:0

ŽK: Vidal, Medel, rozhodovali: Berka - Nádvorník, Hájek (všetci ČR), 19.757 divákov.

Slovensko: Dúbravka - Pekarík, Šatka, Škriniar, De Marco (80. Obert) - Hamšík (89. Regáli), Lobotka, Bénes (70. Hrošovský) - Suslov (89. Kaprálik), Boženík (80. Strelec), Duda (70. Bero)

Čile: Cortes - Delgado, Diaz, Maripan (46. Pavez), Suazo - Nunez, Medel (83. Sierralta), Mendez (77. Alarcon), Vidal (88. Montecinos) - Sanchez, Rubio (83. Assadi)

"Bol to náročný zápas. Myslím si, že výsledok 0:0 je proti takému súperovi veľmi dobrý. Atmosféra bola neskutočná, toto som si prial, aby sa zaplnil štadión. Moji starší synovia majú dostatočný vek na to, aby porozumeli tomu, čo sa okolo mňa deje. Videli to už v Neapole, že ľudia si ma cenia a dnes mohli vidieť aj na Slovensku, že Hamšík niečo pre slovenský futbal znamená," dodal po zápase hrdina duelu.

Prínos Hamšíka pochválil aj tréner Francesco Calzona: "Hrali sme proti silnému súperovi, v prvom polčase to bol veľmi dobrý výkon. Mali sme tri šance. Škoda, že tu nemohol byť Juraj Kucka, ktorý sa necítil dobre. Marek hral veľmi dobrý zápas, rovnako ako celý tím. Myslím si, že je to veľký človek a šampión, ktorý miluje túto krajinu."

"Hráčom som povedal to isté ako po predchádzajúcom zápase. Musíme presadzovať svoj štýl hry a myslím, že sa nám to aj darí. Druhý polčas nám vyšiel oveľa lepšie ako úvodný. Ak to pôjde takto ďalej, góly prídu. Chceme byť mužstvo, ktoré bude dominovať a hrať s veľkým nasadením, zhodnotil zápas čilský tréner Eduardo Berizzo.