Slovensko remizovalo s Čile. Rozlúčku Mareka Hamšíka sme sledovali NAŽIVO

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovensko remizovalo s Čile. Rozlúčku Mareka Hamšíka sme sledovali NAŽIVO
Aktualizované
Hamšík navýšil vlastný rekord v počte štartov za seniorskú reprezentáciu Slovenska na 136.
Hamšík navýšil vlastný rekord v počte štartov za seniorskú reprezentáciu Slovenska na 136.Profimedia
Slovenská futbalová reprezentácia ukončila kalendárny rok 2022 domácou remízou s Čile. Zápas na NFŠ v Bratislave bol posledným v reprezentačnej kariére dlhoročného kapitána tímu Mareka Hamšíka.

Slovensko - Čile

Zostavy:

Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Šatka, Škriniar, De Marco (80. Obert) – Hamšík, Lobotka, Bénes (70. Hrošovský) – Suslov, Boženík (80. Strelec), Duda (70. Bero)

Náhradníci: Bero, Hrošovský, Kaprálik, Kucka, Nemčík, Obert, Pokorný, Ravas, Regáli, Rodák, Rusnák, Strelec

Čile: Cortes – Delgado, Díaz, Maripán (46. Pavez), Suazo – Nuňez, Medel (C) (83. Sierralta), Méndez (77. Alarcón), Vidal – Sánchez, Rubio (83. Assadi)

Náhradníci: Alarcón Cepeda, Assadi, Bravo, Campos, Fuentes, Ibacache, Montecinos, Osorio, Pavez, Sierralta, Soto, Valencia

Rozlúčka Hamšíka gól nepriniesla.
Rozlúčka Hamšíka gól nepriniesla.Flashscore

Slováci začali zápas aktívne. V 4. minúte Suslov potiahol loptu individuálne, z hranice šestnástky vypálil tesne nad brvno. V 8. minúte práve Hamšík priťukol loptu do behu tomu istému hráčovi, ktorý vyskúšal strelu z diaľky. Hostia pohrozili v 11. minúte, Rubio však netrafil priestor Dúbravkovej brány.

Prvý rohový kop zápasu patril slovenskému výberu, ktorý v 16. minúte pohrozil hlavičkou Boženíka do brankára hostí, ktorému vypadla lopta. "Marekiaro" bol pri chuti a v 21. minúte predviedol výborný oblúčik na Bénesa do šestnástky za obranu, ale Bénes mieril vedľa.

V 25. minúte sa Cortes musel naťahovať za strelou Dudu, ktorú vytlačil na roh. V 30. minúte predviedol Dúbravka famózny zákrok pri hlavičke súpera a vzápätí chytil strelu Alexisa Sáncheza. O tri minúty neskôr hrozil po odrazenej lopte po rohu z hranice šestnástky Nunez.

Arturo Vidal videl po zákroku na Suslova v 38. minúte zltú kartu. O dve minúty neskôr ho nasledoval Medel. 

Po striedaní stopérov na strane hostí sa protagonisti vydali na cestu druhého polčasu a ofenzívnejšie vykročili hráči z Južnej Ameriky. Koniec prvej päťminútovky druhej polovice priniesol šancu Rubia, no zo súboja s Dúbravkom vyšiel bez vstreleného gólu.

O pár chvíľ mohol pohroziť útočnou aktivitou De Marco, zastavilo ho však zástavka rozhodcu, ktorá signalizovala ofsajd.

Ďalšia hrozba prišla z kopačky Artura Vidala, ktorý po krídelnej akcii spoluhráčov prestrelil bránku Slovákov. Prešlo len pár sekúnd a v krátkom časovom úseku sa dvomi skvelými zákrokmi musel prezentovať slovenský brankár Dúbravka.

Prevaha súpera pokračovala a domácu obranu od pohromy zachránil ukážkovou obrannou činnosťou v poslednej možnej chvíli De Marco.

Nekonečný tlak Čiľanov pokračoval aj naďalej a Škriniar v pozícii poslednej inštancie tromi hlavičkami zastúpil svojho kolegu v bránke. Minúta s poradovým číslom 70 sa do štatistík zapísala dvojitým striedaním Slovákov - na ihrisko prišli čerství Bero a Hrošovský.

Počas 70. minúty sa ďalekonosným pokusom predviedol Sánchez, no nie ráznou strelou do stredu bránky našiel pripraveného gólmana Manchestru United.

Trinásť minút pred uplynutím základnej hracej doby sa k druhému striedaniu uchýlilo Čile, ktoré do hry poslalo Alarcóna. O pár okamihov neskôr dostali priestor pri rozlúčke Hamšíka aj Obert a Strelec.

Dvojicu striedaní predviedli aj hostia a do akcie nastúpili Assadi a Sierralta. Pre zranenie odišiel z hracej plochy Vidal, nahradil ho Montecinos.

Derniéra Hamšíka znamenala premiéru Kaprálika, ktorý vystriedal Suslova. Nasledoval emotívny moment, na ktorý všetci čakali - z reprezentačnej scény naposledy zišiel Marek Hamšík a jeho miesto prebral Martin Regáli. Krátko po odchode kapitána a legendy slovenského futbal zaznel aj záverečný hvizd rozhodcu, ktorý uzavrel bezgólovú remízu.