Erik ten Hag vymýšľa plán na veľkolepú odvetu s Barcelonou: Uvidíte na ihrisku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Erik ten Hag vymýšľa plán na veľkolepú odvetu s Barcelonou: Uvidíte na ihrisku

Holandský kouč spriada taktické plány.
Holandský kouč spriada taktické plány.Profimedia
Tréner Manchestru United Erik ten Hag (52) uviedol, že má nápad, ktorý pomôže jeho tímu zdolať Barcelonu vo štvrtkovom súboji v Európskej lige.

United a Barca, dva najúspešnejšie tímy svetového futbalu, predviedli minulý týždeň v prvom zápase play-off vyraďovacej fázy poriadnu šou a to napriek tomu, že hrali v súťaži, v ktorej sa bežne nevyskytujú.

Remízový duel bol vzrušujúcim a typickým príkladom toho, ako sa oba tímy pod vedením svojich manažérov zlepšili. Ten Hag nespí na vavrínoch a teší sa, že United bojujú o štyri trofeje, pričom v nedeľu ich čaká finále Ligového pohára.

"Čo urobíme inak, uvidíte na ihrisku. Máme nápad. Všetci chceme hrať veľké zápasy. Keď sme boli mladí, snívali sme o tom. Veľmi si to užívame a tešíme sa. Musíme zo seba vydať to najlepšie. Musíme sa držať rovnakého myslenia, že každý deň chceme podať lepšiu verziu seba." povedal ten Hag na tlačovej konferencii. 

United skončili v minulej sezóne s historicky najnižším počtom bodov v Premier League (58) a od roku 2017 nezískali žiadnu trofej, ale Holanďan rýchlo obnovil nádej. Dvasdaťnásobní majstri najvyššej súťaže zaostávajú za lídrom ligy Arsenalom len o päť bodov.

Na tej istej tlačovej konferencii vystúpil aj obranca Raphaël Varane, ktorý bol v minulej sezóne súčasťou kolísajúceho tímu United. Vysvetlil zmeny, ktoré sa tentoraz uskutočnili.

"Myslím si, že v prvom rade je to sebadôvera, po druhé disciplína. Po taktickej stránke presne vieme, ako chceme hrať, ako riadiť hru. Vďaka väčším skúsenostiam a súťaživej mentalite sme sa už veľmi zlepšili a to je možno ten rozdiel."

Ten Hag tiež dodal, že kapitán Harry Maguire a brazílsky útočník Antony sa vrátili do formy a proti Barcelone by mohli nastúpiť, francúzsky útočník Anthony Martial je stále mimo hry.