Eriksson si splní sen. Z lavičky povedie legendy Liverpoolu so Škrtelom proti Ajaxu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Eriksson si splní sen. Z lavičky povedie legendy Liverpoolu so Škrtelom proti Ajaxu

Sven-Göran Eriksson v januári oznámil, že mu diagnostikovali rakovinu a zostáva mu približne rok života.
Sven-Göran Eriksson v januári oznámil, že mu diagnostikovali rakovinu a zostáva mu približne rok života.AFP
Bývalý manažér národného tímu Anglicka Sven-Göran Eriksson (75) bude mať možnosť splniť si dávny sen. Postaví sa na lavičku legiend Liverpoolu, ktoré si to v závere marca rozdajú proti legendám Ajaxu.

Eriksson sa pripojí k manažérskemu tímu, ktorého členmi sú ikony Liverpoolu Ian Rush, John Barnes, a John Aldridge. Sedemdesiatpäťročný Švéd v januári verejnosti prezradil, že mu zostáva rok života. Lekári mu diagnostikovali rakovinu. Priznal, že je fanúšikom "The Reds" a vyslovil túžbu viesť Liverpool z pozície trénera. 

"S potešením potvrdzujeme, že Sven-Göran Eriksson bude súčasťou manažérskeho tímu legiend Liverpoolu v zápase proti legendám Ajaxu na Anfielde, ktorý sa uskutoční 23. marca," uviedol klub v utorkovom vyhlásení.

"Všetci, ktorí sú spojení s klubom a nadáciou LFC, sa tešia na to, že môžu na Anfielde srdečne privítať fanúšika Svena a jeho rodinu pri príležitosti fantastickej zbierky finančných prostriedkov," píše sa ďalej v oficiálnom stanovisku.

Dres legiend "The Reds" si oblečie aj bývalý slovenský reprezentant Martin Škrtel, ktorý už skôr potvrdil na spomínanom súboji účasť, rovnako ako brankár Jerzy Dudek, krajný obranca Fábio Aurélio či útočníci Djibril Cissé a Ryan Babel.

Erikssonova kariéra trvala 42 rokov. Anglicko doviedol do štvrťfinále na majstrovstvách sveta v rokoch 2002 a 2006 i na EURO 2004. Švédsky tréner sa na klubovej úrovni predstavil v Manchestri City. V Taliansku ako manažér Lazia siahol s klubom na sedem trofejí vrátane titulu v Serii A v roku 2000 a Pohára víťazov pohárov UEFA.