Európske ligy by sa mohli hrať za hranicou kontinentu, hlási FIFA. Blízko sú MS klubov žien

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Európske ligy by sa mohli hrať za hranicou kontinentu, hlási FIFA. Blízko sú MS klubov žien

Dočkáme sa v blízkej budúcnosti zápasov Premier League za hranicami Veľkej Británie?
Dočkáme sa v blízkej budúcnosti zápasov Premier League za hranicami Veľkej Británie?AFP
Zápasy domácich európskych súťaží by sa už čoskoro mohli konať aj v iných krajinách. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) na zasadnutí rady v Bangkoku poverila pracovnú skupinu, aby pripravila zmenu pravidiel, ktoré tomu doteraz bránili. Záujem o hostenie zápasov európskych líg majú predovšetkým Saudská Arábia a USA.

"Rozhodnutie treba vykonať s rešpektom voči štruktúre medzinárodného futbalu a s vedomím, že zápasy mimo domácej pôdy môžu narušiť zaužívané zvyky tímov, líg a ich fanúšikov. Do úvahy treba vziať férovosť a transparentnosť voči fanúšikom, vzhľadom na to, že môžu prísť o zápas na domovskom štadióne a budú musieť na zápas vycestovať," zverejnila FIFA na oficiálnej stránke.

FIFA zároveň v Bangkoku rozhodla o tom, že v roku 2026 sa budú konať prvé majstrovstvá sveta klubov žien. Turnaj by mal zahŕňať 16 tímov a konať by sa mal na prelome januára a februára. FIFA takisto informovala, že zníži počet reprezentačných prestávok v ženskom kalendári o jednu na päť ročne. Správu priniesla DPA.

Zmienky