Fehérváry najvyťaženejším mužom v prestrelke, dvaja hetrikoví hrdinovia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fehérváry najvyťaženejším mužom v prestrelke, dvaja hetrikoví hrdinovia

Fehérváry (vľavo) počas šarvátky s Cozensom (vpravo). Obaja boli vylúčení za hrubosť na dve minúty.
Fehérváry (vľavo) počas šarvátky s Cozensom (vpravo). Obaja boli vylúčení za hrubosť na dve minúty.Profimedia
Iba jeden slovenský hokejista bol v hre počas nedeľňajšieho sedemzápasového programu NHL

Buffalo Sabres - Washington Capitals 7:4

Hokejisti Washingtonu v zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym prehrali v nedeľnom zápase NHL na ľade Buffala 4:7. Dylan Cozens sa na triumfe Sabres podieľal hetrikom - jeho prvým v profiligovej kariére, ku ktorému pridal aj jednu asistenciu. 

Fehérváry odohral proti Buffalu 24:44 min., najviac spomedzi korčuliarov Washingtonu. Vyslal tri strely na bránku, inkasoval dvojminútový trest za hrubosť, rozdal dva hity a zblokoval štyri strely súpera.

Capitals neuspeli v dôležitom priamom dueli v boji o play-off a pripísali si už siedmu prehru za uplynulých osem stretnutí. Sabres sa v tabuľke Východnej konferencie posunuli priebežne na pozíciu s druhou voľnou kartou, Capitals za nimi zaostávajú o dva body, pričom odohrali o štyri zápasy viac.

Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets 3:2 pp

Hetrikom sa blysol aj Kirill Kaprizov, vďaka jeho trom gólom Minnesota otočila domáci duel s Columbusom. Kaprizov rozhodol dvadsať sekúnd pred koncom predĺženia, predtým dvomi zásahmi v tretej tretine sa postaral o vyrovnanie.

Winnipeg Jets - New York Islanders 0:4

Čisté konto pribudlo do štatistík Semiona Varlamova z Islanders. Ruský gólman vychytal všetkých 23 striel Winnipegu. Na strane hostí nebol ani jeden dvojbodový hráč.

New York Rangers - Los Angeles Kings 5:2

Vincent Trocheck bol jedným zo základných kameňov úspechu Rangers proti Kings. Center druhej formácie strelil dva góly, na jeden prihral - podieľal sa na trefách číslo dva, tri a štyri. Bilanciu 1+1 zaknihovali aj Artemij Panarin a Mika Zibanejad.

Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 7:3

V druhom dueli bez suspendovaného Erika Černáka prehrala Tampa vysoko 3:7, pričom ešte v 26. minúte viedla 2:1. Penguins šiestimi zásahmi za necelých štrnásť minút druhej tretiny stretnutie definitívne vybavili. Do streleckej listiny sa zapísalo hneď desať rôznych mien.

Arizona Coyotes - Nashville Predators 2:6

Seattle Kraken - Toronto Maple Leafs 1:5