Ďalší fenomenálny záver Sheffieldu, vo Wembley rozhodol o postupe gól zo 123. minúty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ďalší fenomenálny záver Sheffieldu, vo Wembley rozhodol o postupe gól zo 123. minúty
Josh Windass poslal svoj tím o poschodie vyššie.
Josh Windass poslal svoj tím o poschodie vyššie.Reuters
Sheffield Wednesday pridal ďalší rozprávkový koniec svojej mimoriadnej cesty v play-off League One. Josh Windass (29) skóroval v nadstavenom čase predĺženia, aby mužstvu zabezpečil výhru 1:0 nad Barnsley a postup do druhej najvyššej súťaže.

Wednesday sa v budúcej sezóne môže tešiť na futbal v Championship, ktorý sa zdal byť nedosiahnuteľný. Po prvom semifinálovom zápase prehrávali klubu zo severu Anglicka proti Peterborough 0:4 a potom predviedli najväčší comeback v histórii play-off anglických futbalových líg.

Pred 44 000 fanúšikmi vo Wembley napodobnil Josh Windass svojho otca Deana, ktorého víťazný zásah za Hull City vo finále nadstavby o Championship v roku 2008 pomohol k postupu do Premier League. V predĺžení plnom akcie plynula už 123. minúta, keď anglický stredopoliar poslal ukážkovou hlavičkou loptu za brankára Harryho Isteda a vyvolal búrlivé oslavy.

"Nemám slov. Wow," povedal otec úspešného strelca pre BBC Radio Sheffield a priblížil svoje ďalšie pocity: 

"Vedel som, že skóruje. Dnes ráno, keď som sa zobudil, bol som nervózny. Nemôžem uveriť, že to namieril tak dobre. Som na neho veľmi hrdý. Keď som tu skóroval ja, myslel som si, že sa mi zmení život. Mám dvoch chlapcov, ale tento... je to neuveriteľné."

Tím zo Sheffieldu, ktorému v základnej časti tesne ušiel automatický postup do Championship, utrpel v prvom stretnutí semifinále play-off proti Peterborough zdrvujúcu porážku a postupové nádeje sa pomaly rozplývali. V odvete na Hillsborough však jeho hráči protivníka porazili 5:1, vynútili si predĺženie a zvíťazili na penalty.

"Hral som za niekoľko veľkých klubov, ale pozrite sa na to. Tento rok sme boli na ihrisku veľmi silní. Máme pred sebou ešte veľa práce, aby sme konkurenciu dobehli v záležitostiach mimo ihriska, ale dúfam, že sa nám to podarí a začneme byť tým gigantickým klubom, ktorým sme," uviedol po postupe autor víťaznej rany.

Štatistiky duelu Barnsley - Sheffield Wednesday
Štatistiky duelu Barnsley - Sheffield WednesdayFlashscore