Neuveriteľné scény v Anglicku. Sheffield predviedol najväčší obrat v histórii play-off

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neuveriteľné scény v Anglicku. Sheffield predviedol najväčší obrat v histórii play-off

Dav fanúšikov spustil búrlivé oslavy.
Dav fanúšikov spustil búrlivé oslavy.Profimedia
Sheffield Wednesday predviedol najväčší comeback v histórii play-off anglických futbalových líg, keď vo štvrtok v penaltovom rozstrele zvrátil debakel 0:4 z prvého zápasu proti Peterborough United a dostal sa do finále League One.

Sheffield, ktorému len tesne ušiel automatický postup z tretej najvyššej súťaže a v základnej časti skončil o 19 bodov nad Peterborough, vyzeral po piatkovom štvorgólovom výprasku veľmi skleslo.

Odveta ale začala vyzerať nádejnejšie už po necelých deviatich minútach. Michael Smith premenenou penaltou odštartoval comeback a Lee Gregory pred prestávkou znížil celkové manko na polovicu. Reece James v druhej polovici zvýšil na 3:0 a v ôsmej minúte nadstaveného času Liam Palmer z tesnej blízkosti zaknihoval vytúžený štvrtý zásah, čím vyvolal na tribúnach ošiaľ.

Ďalší zvrat priniesla polovica predĺženia, keď sa strela hostí odrazila od nešťastného Gregoryho, strelca prvého gólu, do vlastnej brány. Hostitelia sa nevzdali, Callum Paterson v 112. minúte chladnokrvne zakončil a poslal zápas do rozstrelu.

Strelci duelu Sheffield Wednesday - Peterborough United
Strelci duelu Sheffield Wednesday - Peterborough UnitedFlashscore

Tím Wednesday premenil všetky svoje pokusy, zatiaľ čo Dan Butler trafil iba brvno. Mužom okamihu sa stal Jack Hunt, ktorý rozhodujúcim kopom poslal svoje mužstvo do Wembley, kde zabojuje o šancu vrátiť sa do Championship. Protivník vzíde zo súboja Barnsley s Boltonom.