Kontrakt podpísaný. Padla rekordná čiastka za televízne práva na anglický futbal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kontrakt podpísaný. Padla rekordná čiastka za televízne práva na anglický futbal

Vysielateľ a EFL sa dohodli.
Vysielateľ a EFL sa dohodli. Profimedia
Orgán riadiaci druhú, tretiu a štvrtú najvyššiu anglickú futbalovú súťaž (EFL) schválil rekordnú vysielaciu zmluvu so Sky Sports v hodnote 935 miliónov libier na obdobie piatich rokov, čo predstavuje 50-percentný nárast hodnoty súčasnej dohody o právach.

Kluby jednomyseľne hlasovali za prijatie dohody, na základe ktorej sa bude v sezónach 2024/25 až 2028/29 vysielať alebo streamovať viac ako 1 000 zápasov. EFL, ktorá organizuje tri profesionálne ligy zoradené pod najvyššou Premier League, uviedla, že dohoda bude pozostávať z garantovaných platieb vo výške 895 miliónov libier a marketingových výhod vo výške 40 mil.

"Ide o najväčšiu dohodu vo futbale, čo sa týka počtu vysielaných zápasov. Tešíme sa na spoluprácu s EFL a jej 72 členskými klubmi, aby sme fanúšikom poskytli čo najzábavnejší divácky zážitok," uviedol vo vyhlásení výkonný riaditeľ Sky Sports Jonathan Licht.

Každý víkend sa bude naživo vysielať desať duelov vrátane piatich z druhej najvyššej súťaže Championship. Tímy budú profitovať z väčšieho pokrytia, keď sa bude "live" vysielať päť ich stretnutí. Fanúšikovia budú môcť sledovať aj všetky súboje Ligového pohára a EFL Trophy.

Táto dohoda je však len zlomkom hodnoty kontraktu Premier League. Anglická najvyššia súťaž obnovila zmluvy so spoločnosťami Sky, BT a Amazon za približne 5 miliárd libier na tri sezóny do ročníka 2024/25.