Slovák Tomáš Rigo sa stal štvrtou posilou Baníka. Do Ostravy mieri zo Slavie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovák Tomáš Rigo sa stal štvrtou posilou Baníka. Do Ostravy mieri zo Slavie

Slovenský futbalista Rigo prestúpil zo Slavie do Ostravy.
Slovenský futbalista Rigo prestúpil zo Slavie do Ostravy.Profimedia
Slovenský futbalista Tomáš Rigo (20) prestúpil do Ostravy. Stredopoliar mieri do Baníka z pražskej Slavie a v sliezskom klube podpísal dlhodobý kontrakt. Ostravský tím o tom informoval na svojej internetovej stránke. Prestupovú sumu kluby nezverejnili.

Rigo bol v posledných dvoch sezónach kmeňovým hráčom Slavie na hosťovaní vo Vlašime a patril medzi jej najproduktívnejších futbalistov.

"Vnímame ho ako veľkú perspektívu. Preto sme vstúpili do rokovaní so Slaviou, aj keď nám bolo jasné, že to nebude jednoduché, pretože v Edene mal zmluvu ešte na dva roky. Veríme, že si tu rýchlo zvykne. Určite to nie je tak, že by mal hneď ťahať A mužstvo, ale je to jeden z tých hráčov, ktorých chceme systematickou prácou dostať na ich výkonnostný strop a postupne zabudovať do základnej zostavy. Má potenciál na to, aby sa presadil a dokázal to," uviedol vedúci športového oddelenia Baníka Luděk Mikloško.

Rigo a jeho štatistiky
Rigo a jeho štatistikyFlashscore

Popradský rodák je s ostravským tímom od minulého týždňa a cez víkend nastúpil aj v prípravnom zápase proti Skalici. Pred ním už do Baníka prišli nigérijský ofenzívny hráč Abdullahi Tanko z Varnsdorfu či ďalší slovenský obranca Filip Blažek zo Skalice a ofenzívny Brazílčan Ewerton zo Slavie.

Futbalové prestupy a špekulácie