Bratislavské celky s debaklami. Obraty Považanov i Komárna, Trebišov ukončil sériu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bratislavské celky s debaklami. Obraty Považanov i Komárna, Trebišov ukončil sériu
Aktualizované
Futbalisti Trebišova sa po troch prehrách dočkali výhry.
Futbalisti Trebišova sa po troch prehrách dočkali výhry.slavojtrebisov.sk
Druhá najvyššia slovenská futbalová súťaž má za sebou kompletné šieste kolo. V ôsmich dueloch videli diváci na štadiónoch 36 gólov, čo je priemer 4,5 gólov na zápas.

NEDEĽA

Šamorín - Humenné 2:2

Gólové hody zo soboty pokračovali aj v posledný hrací deň. Šamorín sa doma ujal vedenia po tvrdej rane Záhradníka v úvodnom dejstve, no dvomi zásahmi otočil priebeh merania síl Kapur. Bol to však Kachút, ktorý mal posledné slovo a stanovil konečný výsledok dvadsať minút pred koncom. V emóciami nabitom dueli rozdal hlavný rozhodca desať žltých kariet.

Žilina "B" - Komárno 3:4

Komárno odmietlo fakt, že by mohlo po víkende prísť o prvé miesto, hoci to tak vyzeralo až do 62. minúty, keď pod Dubňom prehrávalo s mladíkmi zo Žiliny 1:3. Prišla však silná dvadsaťminútovka, dve trefy Bayemiho a jedna Horodníka, obrat bol na svete. KFC je späť na čele o dva body pred Púchovom, v sezóne ešte nezaváhalo. Žilinčania na druhej strane ťahali za kratší koniec povrazu v treťom súboji za sebou. 

Tabuľka II. ligy po šiestich kolách.
Tabuľka II. ligy po šiestich kolách.Flashscore

SOBOTA

Slovan "B" - Liptovský Mikuláš 0:5

Aké "áčko", taká rezerva. Po štvrkovej prehre Slovana v bitke o Európsku ligu schytal výprask aj B-tím slovenského majstra. Liptovský Mikuláš ovládol dianie na Pasienkoch, pričom všetkých päť gólov strelil už v úvodnom dejstve. Dvomi zásahmi sa blysol kapitán hostí Bartoš. Tatran sa v tabuľke posunul na šieste miesto o skóre pred sobotňajšieho súpera.

Považská Bystrica - Dolný Kubín 4:3

Považská Bystrica doma prehrávala 0:2 i 1:3, ale nakoniec slávi zisk troch bodov. Tromi zásahmi v druhom dejstve domáci zostávajú aj po sobote v bitke o najvyššie pozície, po víkende budú štvrtí. Po dva góly dosiahli Slávik i Kačerík, spokojnejší však bol prvý z nich.

Lukáš Slávik je v poradí strelcov druhý za Letenayom.
Lukáš Slávik je v poradí strelcov druhý za Letenayom.Flashscore

Púchov - Petržalka 5:0

Katastrofálnu sobotu pre bratislavské kluby podčiarkla Petržalka, ktorá rovnako schytala päť gólov od súpera, čo v súčte v rámci hlavného mesta robí desať klincov do rakvy. One-man show predviedol v Púchove Letenay, ktorý zaznamenal hetrik v rozpätí 29. až 60. minúty. MŠK sa dostalo pred nedeľou na čelo druhej ligy, zatiaľ čo Petržalka je desiata.

Gólová explózia Letenaya v úvode znamená, že je aj na čele tabuľky strelcov.
Gólová explózia Letenaya v úvode znamená, že je aj na čele tabuľky strelcov.Flashscore

PIATOK

Trebišov - Malženice 2:0

Súboj priniesol dva góly, ale ten prvý a zároveň víťazný padol už v tretej minúte. Postaral sa oň premiérovou trefou v ročníku Bajtoš a prelomil tak sériu troch duelov, v ktorých Trebišov ťahal za kratší koniec. Na domácom trávniku vyhralo mužstvo z východu po dvoch zápasoch.

Naopak, nováčik z Malženíc stále čaká na prvý trojbodový zápis v 2. lige. Jeho mizériu podčiarkol v nadstavenom čase Florez. V piatok mu nepomohlo ani viacero hráčov z A-tímu trnavského Spartaka. V bráne sa predstavil Vantruba, v poli obrancovia Kompan Breznik, Ujlaky či po zranení Bolaji. Malženice sú so šiestimi prehrami a jedným streleným gólom posledné. 

Zostavy oboch tímov
Zostavy oboch tímovFlashscore

Pohronie - Prešov 0:3

Prešovčania cestovali na ihrisko Pohronia s cieľom uspieť a dostať pod tlak vedúce Komárno. Neúspešnému barážistovi o Niké ligu sa to podarilo už v prvom dejstve. V priebehu ani nie polhodiny sa presadil trikrát a zaskočil domácich, ktorí, aj keď prestriedali, s nepriaznivým vývojom nedokázali urobiť nič. V Žiari sa musia mať na pozore. Z ostatných piatich stretnutí vyhrali jedno a klesli na 11. priečku. 

Myjava - Spišská Nová Ves 2:1

Spišiaci prehrávali už od 11. minúty. Presadil sa Švec. Pre útočníka, ktorý je na Kopaniciach na hosťovaní zo Zlatých Moraviec, to bol štvrtý presný zásah. Dlho sa zdalo, že bude v dueli jediný. Lenže prišla 84. minúta a hostia vyrovnali. Keď už boli blízko svojmu prvému bodu v 2. lige, v nadstavenom čase ich zarmútil Prachar.