Bývalý reprezentant Slovenska mení trénerskú stoličku za funkcionársku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bývalý reprezentant Slovenska mení trénerskú stoličku za funkcionársku

Róbert Jež vľavo v debate s hlavným trénerom Rastislavom Urgelom.
Róbert Jež vľavo v debate s hlavným trénerom Rastislavom Urgelom.Dušan Petho
Klub FK Pohronie hlási výrazné zmeny vo svojej štruktúre. Trénerskú stoličku mení doterajší asistent Róbert Jež (42), ktorý prijal ponuku stať sa generálnym manažérom aktuálne 10. tímu 2. ligy. Informáciu priniesol klubový web fkpohronie.sk 

Ako uvádza webová stránka Pohronia, Róbert Jež zostáva do konca jesennej časti v pozícii asistenta trénera. Mužstvo má pred sebou záverečné vystúpenie pred prestávkou na pôde Dolného Kubína. Jeseň uzavrie 29. novembra v Ružomberku v rámci osemfinále Slovnaft Cupu.

"Ponuku som prijal pokojne a pokorne, pretože je to iná funkcia, než akú som mal doteraz. Ľuďom v klube, ktorí mi dali túto možnosť, som povedal, že do toho idem. Výhoda je, že tu pôsobím od februára a poznám skoro všetkých ľudi, ktorí v ňom pracujú. Od začiatku tejto sezóny sa naštartovala nová koncepcia a mužstvo sa výrazne zmenilo. Chceme v tom aj naďalej pokračovať," prezradil pre fkpohronie.sk 42-ročný funkcionár. 

Jež počas jedného z tréningov Pohronia.
Jež počas jedného z tréningov Pohronia.Dušan Petho

"Šancu u nás dostávajú mladí, talentovaní hráči, doplnení skúsenými a takto by sme chceli pračovať aj naďalej. Po skončení jesennej časti sezóny si ju vyhodnotime a budeme ďalej reagovať tak, aby sme boli na jarnú časť čo najlepšie pripravení. Moja priorita bude A-mužstvo, ale budem úzko spolupracovať aj so športovým riaditeľom mládeže a chcem pomôcť dorastom zachrániť akadémiu," doplnil bývalý slovenský reprezentant. V národnom tíme odohral osem stretnutí. Funkcionársku stoličku v Pohroní si už raz vyskúšal, keď sa celok zo Žiaru nad Hronom predstavil premiérovo v najvyššej slovenskej súťaži. 

Na slovenskej futbalovej mape nie je Róbert Jež žiadnou neznámou. Odchovanec Nitry si počas hráčskej kariéry vyskúšal pôsobenie v Plzni. V drese Žiliny si zahral skupinovú fázu Ligy majstrov. V Poľsku sa predstavil ako hráč Górnik Zabrze či Zaglebie Lubin. Kariéru ukončil v lete 2016 po polročnej anabáze v trnavskom Spartaku. Zastavili ho problémy s chrbtom.