Hrdinom mužstva sa stal tínedžer, Bordáč spasil Petržalku v nadstavenom čase

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hrdinom mužstva sa stal tínedžer, Bordáč spasil Petržalku v nadstavenom čase

V Petržalke rozhodol až samotný záver stretnutia.
V Petržalke rozhodol až samotný záver stretnutia.Profimedia
Do skompletizovania 12. kola 2. ligy chýba odohrať už len jeden duel. Predposledným zostávajúcim bol stret v Petržalke, kam zavítalo mužstvo Liptovského Mikuláša. Tri body si napokon ustrážili domáci.

Petržalka - Liptovský Mikuláš 2:1

Hostitelia prehrali v ligovom prostredí naposledy ešte 2. septembra, o úspešnú šnúru bodových ziskov nechceli prísť ani proti Liptákom. Obaja protivníci sa proti sebe postavili po viac ako dvoch rokoch, v marci 2022 sa zrodila remíza 1:1.

Aktuálna forma však Liptovskému Mikulášu do kariet nehrala - z predchádzajúcich piatich vystúpení vyťažil tamojší káder iba jedinú výhru, zvyšné štyri súboje prehral. Ďalší neúspech si však zverenci Jána Haspru nesú aj z hlavného mesta.

Všetko možno mohlo byť inak, ak by Tomáš Staš v druhej minúte zápasu premenil pokutový kop. Jeho zaváhanie síce o niečo neskôr napravil Frank Appiah, no krátko pred polhodinou hry už bolo vyrovnané. Zásah na 1:1 smeroval k menu Patrik Danek.

Keď to začalo vyzerať, že Petržalčania natiahnu svoju bodovú sériu remízou a tím z Liptova získa aspoň bod, tak v tretej minúte nadstaveného času sa o posledné slovo prihlásil Dávid Bordáč. Osemnásťročný útočník naskočil do merania síl v 84 minúte, aby v jeho závere rozhodol o triumfe domácich, ktorým tak patrí piata priečka a na druhý Prešov strácajú iba päť bodov.

Tabuľka 2. ligy
Tabuľka 2. ligyFlashscore