Pod Dubňom sa predviedlo 7 strelcov, porazeným Púchovčanom sa opäť červenalo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pod Dubňom sa predviedlo 7 strelcov, porazeným Púchovčanom sa opäť červenalo
Rezerva "šošonov" zabrala naplno.
Rezerva "šošonov" zabrala naplno.MŠK Žilina
Sobota si v 2. lige prichystala nádielku šiestich súťažných vystúpení. Najviac zaujal gólový koncert v Žiline, kde si tamojšia rezerva schuti zastrieľala. Prehru Púchova príliš nevyužili hráči Prešova či Myjavy.

Žilina B - Púchov 6:2

Po prehre v Považskej Bystrici boli Žilinčania správne namotivovaní na domáci stret s Púchovom. Ten má za sebou dve najtesnejšie prehry proti Komárnu a Prešovu. Tentoraz sa však o tesnom neúspechu hovoriť nedalo.

Prvý úspešný strelec síce bol z radov hostí, následne sa však v drese "šošonov" presadili Jakubík a Kudlička, čím otočili skóre v prospech hostiteľa. Do šatne si ale náskok nepriniesli, v 41. minúte ho zmazal Letenay.

Vyrovnané meranie síl výrazne ovplyvnilo vylúčenie púchovského Kaufmana zo 49. minúty. Rezerva Žiliny začala trestať takmer okamžite a v priebehu nasledujúcich 21 minút sa presadila trikrát. Bodku za oku lahodiacim predstavením dal deväť minút pred záverom svojím druhým presným zásahom Jakubík. Do listiny kanonierov sa teda zapisovalo sedem rôznych mien. Víťaz súboja sa tabuľkovo dotiahol na svojho posledného premožiteľa z Považia.

Strelci duelu v Žiline.
Strelci duelu v Žiline.Flashscore

Prešov - Petržalka 1:1

V súbežne hranom dueli so stretnutím v Žiline sa Tatran mohol mierne odpútať od púchovského tabuľkového suseda. To by však musel pokoriť Petržalku, ktorá sa pýšila trojzápasovou šnúrou výhier.

Po úvodnom dejstve, ktoré sa do štatistík výraznejšie nezapísalo, otvoril gólovú oponu súboja kanonier Dolný. Domáci tím ale viedol iba 10 minút, následne sa o vyrovnanie postaral Oršula. Tridsaťročný stredopoliar stihol ešte pred gólom inkasovať žltú kartu, ďalšiu dostal v 78. minúte a bol vylúčený.

Prešovčania pomerne krátku početnú výhodu nevyužili, získali len jeden bod. V ligovom osudí im patrí druhé miesto s 10-bodovou stratou na lídra z Komárna, hostia sú štvrtým najlepším mužstvom doterajšieho priebehu.

Spišská Nová Ves - Humenné 2:3

Nováčik ligy zo Spiša sa z trojbodového zápisu doposiaľ netešil. Zmeniť to chcel vo východoslovenskom derby proti Humenčanom, ktorí vyhrali v štyroch z posledných piatich predstavení.

Za ďalším triumfom hostia vykročili už vo štvrtej minúte po zásahu Dzúrika. Po góle zo začiatku polčasu prišla aj rana z jeho záveru - presadil sa švédsky legionár Ahl. Do druhej polovice naskočil v drese domácich čerstvý Škovran a na svoje produktívne chvíle nečakal dlho.

Dvadsaťtriročný ofenzívny futbalista sa do listiny strelcov zapísal dvakrát v priebehu troch minút, čím vyrovnal na 2:2. Radosť z tohto stavu mu ale vydržala iba krátko, v 70. minúte zaknihoval gólový zápis Viktor Maťaš. Tento moment sa nakoniec ukázal ako zlomový a rozhodol o víťazstve hostí. Humenné stráca na tretí Púchov iba päť bodov.

Ďalšie výsledky:

Dolný Kubín - Liptovský Mikuláš 2:2

Malženice - Myjava 2:1

Komárno - Trebišov 2:0

Tabuľka 2. ligy.
Tabuľka 2. ligy.Flashscore