Pohronie si zgustlo na mizérii Púchova, Komárno prvý raz v sezóne prehralo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pohronie si zgustlo na mizérii Púchova, Komárno prvý raz v sezóne prehralo
Aktualizované
Pohrončania pomaly stúpajú tabuľkou.
Pohrončania pomaly stúpajú tabuľkou.FK Pohronie
Druhá najvyššia futbalová liga na Slovensku a jej 14. víkendové kolo bolo netradične rozdelené len na dva hracie dni. V sobotu bolo na programe päť zápasov s výkopom o 14:30, v nedeľu tri so začiatkom o 10:30.

NEDEĽA

Malženice - Spišská Nová Ves 3:1

Súboj posledných dvoch mužstiev a zároveň nováčikov súťaže lepšie odštartovali hostia. Ich radosť však dlho netrvala, keďže Malženice do konca polčasu manko zmazali a celkovo dali tri zásahy. Jeden z nich má na svedomí Jakub Paur. Z Trnavy vypomohli Dynamu aj Patrick Karhan či Samuel Štefánik. Malženice sa vďaka výhre posunuli na 14. miesto, Spišiaci strácajú na záchranu už desať bodov.

Petržalka - Komárno 3:1

O osude zápasu rozhodli dve desaťminútovky. V šiestej bol po dvoch žltých kartách vylúčený hosťujúci Jozef Pastorek, v tej záverečnej Petržalka dvakrát. Komárno prehralo v aktuálnej sezóne prvý raz a zároveň okúsilo chuť súťažnej porážky premiérovo od 19. mája, keď v II. lige podľahlo vonku Považskej Bystrici. Napriek tomu zostáva na čele tabuľky so sedembodovým náskokom.

Tabuľka II. ligy po 14. kole, na pláne je ešte dohrávka medzi Pohroním a Šamorínom.
Tabuľka II. ligy po 14. kole, na pláne je ešte dohrávka medzi Pohroním a Šamorínom.Flashscore

Šamorín - Myjava 2:2

Šamorín neudržal vedenie, hoci sám bleskovo prehrával 0:1. Opäť v tom má prsty vylúčenie po druhej žltej karte, ktorú videl Máté Szolgai v 70. minúte. O desať minút Myjavčania premenili pokutový kop, z bieleho bodu sa nemýlil Frederik Bílovský

SOBOTA

Dolný Kubín - Prešov 0:3

V tabuľke druhý Prešov aspoň do nedeľňajšieho obeda zmenšil manko na vedúce Komárno na rozdiel siedmich bodov. Šarišania načali trápiaci sa Dolný Kubín dvomi gólmi v úvodnom polčase, poistku pridali tesne pred koncom.

Humenné - Liptovský Mikuláš 4:1

Štyri výhry v rade? Humenné má aktuálne najdlhšiu sériu triumfov v II. lige spoločne s Komárnom, vďaka čomu sa vyšvihlo na piatu pozíciu. Naopak, minuloročný účastník najvyššej slovenskej súťaže je až dvanásty, na zónu zostupu má k dobru päť bodov.

Považská Bystrica - Slovan "B" 3:1

Považania zvládli ďalší dôležitý duel, keď doma zdolali "béčko" Slovana a zo štvrtého miesta sa držia v hre o prípadnú baráž. Z "áčka" slovenského majstra prišiel posilniť mladíkov tentokrát len obranca Matúš Vojtko.

Púchov - Pohronie 0:4

Jeden štyri výhry, druhý štyri prehry. Čo sa to deje v Púchove? MŠK malo výbornú úvodnú tretinu súťaže, lenže potom z 12 možných bodov nezískalo ani jeden. A napriek tomu zostáva tretie. Pohronie, na druhej strane, neprehralo päť stretnutí po sebe a z najhoršieho je vonku. Hosťom výrazne pomohla aj presilovka po zmene strán, počas ktorej strelili tri góly. Hetrik zaznamenal Peter Mazan.

Trebišov - Žilina "B" 2:2

Dlho to vyzeralo, že Trebišov po obrate z 0:1 udrží tesný náskok a s ním aj tri body, ale žilinské nádeje udreli v samom závere. Slavoj si tak v tabuľke výrazne nepomohol, ale to ani hostia.