Šláger kola 2. ligy nenašiel víťaza, remízu dokázali využiť Prešov a Púchov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Šláger kola 2. ligy nenašiel víťaza, remízu dokázali využiť Prešov a Púchov
Tabuľka súťaže sa mierne zdramatizovala.
Tabuľka súťaže sa mierne zdramatizovala.Profimedia
Deviate kolo slovenskej 2. ligy odštartovalo v sobotu pomerne zhurta, a to šesticou duelov. Remízu prvého s tretím celkom tabuľky využili tímy Púchova a Prešova. Krok s prvou štvoricou neudržala Považská Bystrica.

Komárno - Myjava 1:1

Šláger kola bol na programe na juhovýchode Slovenska, kde líder tabuľky hostil mužstvo z tretej priečky. Naposledy sa medzi obomi celkami v máji zrodila remíza 1:1, ktorá by tentokrát viac vyhovovala Komárnu.

Do zápasu ale lepšie vstúpili hostia a už v 11. minúte viedli zásluhou španielskeho legionára Castellana. Presne o polhodinu neskôr prišla gólová odpoveď z produkcie hostiteľa - presadil sa Šimon Šmehýl a uzavrel polčasové skóre. Druhá polovica sa do štatistík zapísala iba striedaniami a dvomi žltými kartami. Pred desiatym kolom tak na čele druholigového pelotónu zotrvajú Komárčania, pre ktorých to bola prvá strata bodov. Myjava klesla na štvrté miesto.

Nedávna forma oboch celkov
Nedávna forma oboch celkovFlashscore

Považská Bystrica - Liptovský Mikuláš 0:1

Súboj tímov z hornej polovice osudia sa odohral aj na Považí, kam zavítali Liptáci. Domácich motivovala možnosť priblíženia sa prvej štvorke, Liptovský Mikuláš hnalo dopredu odpútanie sa od stredu tabuľky.

Súperi sa zo vzájomných stretov veľmi nepoznali, podľa oficiálnych štatistík sa v nedávnej minulosti stretli iba raz - 15. februára 2020 v rámci pripravného súboja. Teraz sa však hralo o ligové body, ktoré hosťom v 15. minúte vystrelil Adrián Macejko. Minimálne do nedeľného duelu žilinskej rezervy ostane Považská Bystrica na piatej pozícii, Liptáci sa posunuli na priečku číslo sedem.

Prešov - Šamorín 2:0

Dotiahnuť sa k vrchným priečkam chceli ambiciózni Prešovčania, ktorých čakala domáca bitka s nevýrazným Šamorínom. Východniari tohto protivníka v marci zdolali 2:1, rovnaký rezultát by sa im hodil aj tentokrát.

Tamojší Tatran v 11. minúte potešil overený strelec Jozef Dolný. Ešte pred koncom úvodnej polovice na tímového lídra nadviazal aj poľský ofenzívny hráč Dominik Sokól. Vo zvyšných minútach si hostiteľ vytvorený náskok ustrážil, na prvé Komárno tak stráca už len šesť bodov.

Tabuľka 2. ligy pred dohratím zvyšnej dvojice zápasov 9. kola
Tabuľka 2. ligy pred dohratím zvyšnej dvojice zápasov 9. kolaFlashscore

Ďalšie výsledky:

Dolný Kubín - Petržalka 1:1

Humenné - Trebišov 1:0 

Spišská Nová Ves - Púchov 0:1