Kubín raboval na východe, líder tabuľky navýšil náskok a Liptáci triafali konštrukciu brány

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kubín raboval na východe, líder tabuľky navýšil náskok a Liptáci triafali konštrukciu brány
Aktualizované
Dolnokubínčania bodovali len tretíkrát z ôsmich duelov.
Dolnokubínčania bodovali len tretíkrát z ôsmich duelov.Facebook MFK Dynamo Dolný Kubín
Druhá najvyššia futbalová súťaž na Slovensku pokračuje počas víkendu ôsmym kolom, pričom je už tradične rozdelená do troch hracích dní. V piatok i sobotu boli na pláne zhodne po tri stretnutia.

NEDEĽA

Petržalka - Malženice 2:2

Nečakaný výsledok sa zrodil v Petržalke, ktorá nedokázala udržať vedenie počas presilovky o jedného muža. Boli to Malženice, ktoré sa presadili ako prvé po halfvoleji Nagya, do prestávky reagoval Danek. Rovnaký hráč po hodine hry naklonil misky váh na stranu Bratislavčanov, aby zhodne "zaistil" červenú kartu v 64. minúte po faule pre Reháka. 

Ani to však nestačilo Petržalčanom, hostí zachraňoval v oslabení Oseni. Pre nováčika z Malženíc to bol vôbec prvý bod v ročníku po tom, ako prišiel kontumačne o výhru proti Prešovu.

Šamorín - Liptovský Mikuláš 3:1

Liptovský Mikuláš mal "deň blbec". V úvode bol jasne lepším celkom, v priebehu súboja si vypracoval viac šancí, no až na jeden raz zakaždým stroskotal na Veszelinovi, pričom štyrikrát (!) trafil konštrukciu brány. 

Šamorínčania udreli prakticky z prvej vážnej akcie, keď sa presadil Olejník. Leginus si do prestávky vypýtal penaltu, sám ju premenil a keď po zmene strán zvýšil na rozdiel triedy Hanzli, zdalo sa nepravdepodobné, že by tri body nezostali doma. Ako však už bolo spomínané, ak by o centimetre mierili inak Bartoš, Voško či Teplan, z triumfu sa mohol radovať bývalý účastník najvyššej súťaže.

Tabuľka II. ligy po 8. kole.
Tabuľka II. ligy po 8. kole.Flashscore

SOBOTA

Slovan "B" - Komárno 1:3

V prvom dejstve mohlo padnúť pokojne šesť gólov, ale to by strelci museli byť presnejší. Zlyhali postupne domáci Habodasz, Mišovič či Božik, za lídra súťaže to boli Voleský i Bayemi. Festival zahodených šancí ukončil rohových kop Šmehyla, ktorý našiel v nábehu na prednej žrdi hlavu Ganbolda.

Slovanisti reagovali po zmene strán. Po zisku lopty prišla nádherná zasekávačka Mišoviča, jeho center do ohňa a hlavička Kušníra znamenala vyrovnanie. Bol to ale Gábor Tóth, ktorý rozlúštil bodovú hádanku stretnutia. Do zápasu vstúpil po hodine hry, aby už po necelých troch minútach znovu z rohu po pase Šmehyla rozpútal radosť na Pasienkoch. Belasí nevyrovnali, práve naopak, v samom závere inkasovali po vabanku z kopačky Ožvoldu.

Komárno si ako líder navýšilo náskok na druhú pozíciu na rozdiel piatich bodov, mladíci z Bratislavy zostávajú na siedmom mieste.

Považská Bystrica - Spišská Nová Ves 1:1

Považania sa doma ujali vedenia po hlavičke Václava, ale ešte do polčasu nováčik odpovedal, keď sa presadil spoza šestnástky Pribula. Po prestávke mohli oba celky strhnúť triumf na svoju stranu, avšak ani Mihálek, Praženka, Škovran, Chaves či Vaculík svoje tábory nerozveselili. Pre Spišiakov to bol druhý bod v ročníku, Považská Bystrica sa posunula na štvrtú priečku o skóre pred Prešov.

Púchov - Humenné 0:1

Tri body na konci vydolovalo Humenné v Púchove, konkrétne po zásahu Skibu. Pre východniarov to bola druhá výhra v ročníku, zatiaľ čo domáce MŠK stráca bezprostredný kontakt s prvým Komárnom. 

PIATOK

Trebišov - Dolný Kubín 1:1

V prvom dejstve boli Trebišovčania lepší na lopte, darilo sa im zatvárať súpera, zatiaľ čo Dolný Kubín hrozil z brejkov, no z hry bol neškodný. Gólový moment prišiel po kolmici na Begalu, ktorý prihrával pod seba do šestnástky, hoci tam nikoho voľného nemal. Urobil to s takým šťastím, respektíve nešťastím pre celok zo severu Slovenska, že si stopér Djiby Ba strelil vlastný gól. 

Druhý polčas veľa futbalového kumštu nepriniesol. V závere Dynamo začalo tlačiť, čo rezulovalo do vyrovnania Straku po chaose v šestnástke domácich. Tí však mohli mať posledné slovo, no priamy kop Begalu z nadstaveného času skončil na brvne Nôtovej brány.

Pre Dolnokubínčanov to bol piaty bod v sezóne, druhý za remízu. Trebišov si body delil po prvý raz. 

Pohronie - Žilina "B" 0:2

Už na začiatku druhej minúty hostia viedli, keď využili chybu Barboru pri "malej domov". Situáciu s prehľadom zvládli Prokop s Kudličkom, ktorí obišli Šemrinca a prvý menovaný otvoril skóre. Pohronie malo niekoľko šancí vyrovnať, no buď urobilo z Belaníka hrdinu, ako sa to podarilo Urgelovi či Laktionovi, alebo netrafilo podľa predstáv. Žilinčania, na druhej strane, náskok nenavýšili, keď z piatich metrov a z uhla netrafil presne Prokop, tutovku zahodil i Gomola. 

Definitíva triumfu "šošonov" prišla v polovici druhého dejstva. Fantastický prehľad a pas za obranu zo stredového kruhu na pravú stranu vyslal Chyla na Hranicu, ktorý si loptu predokopol až do šestnástky, odkiaľ zvýšil na 2:0. Duel nedohral striedajúci Baričiak, ktorý v priebehu ôsmich minút videl dve žlté karty. 

Pohronie prehralo tretí duel v rade a zostáva na štrnástej priečke. Žilina "B" sa zo šiestej priečky neposunie, ale zostáva v kontakte s čelom tabuľky.

Myjava - Prešov 2:1

Myjavčania pokračujú vo výbornej forme. Na domácej pôde vyhrali štvrtý duel v rade. V piatok večer si poradili s neúspešným barážistom z Prešova. Na Švecov gól z 57. minúty zareagoval o dvadsať minút neskôr Dolný, ale o troch bodoch rozhodol sedem minút pred záverečným hvizdom Arthur. Prešovčania neuspeli v druhom kole po sebe.