Triumf Myjavy vybavili legionári, Komárno stále nepozná premožiteľa. Malženice bez bodu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Triumf Myjavy vybavili legionári, Komárno stále nepozná premožiteľa. Malženice bez bodu

Aktualizované
Myjavčania brali tri body.
Myjavčania brali tri body.Spartak Myjava / Vladimír Pyxel Domen
Siedme kolo druhej najvyššej slovenskej súťaže odštartovalo piatkovým duelom na Kopaniciach, kde sa z triumfu tešili domáci. V sobotu sa v prvom stretnutí Spišiaci a Šamorínčania rozišli bez presných zásahov. Fanúšikovia však mali možnosť vidieť aj dva štvorgólové strety. Nedeľa priniesla triumfy žilinského "béčka" a Petržalky.

Myjava - Liptovský Mikuláš 2:1

Po štyroch ligových víťazstvách predelených 10-gólovou nádielkou na konto Jablonice privítali Myjavčania káder, ktorý v minulej sezóne vypadol z najvyššieho poschodia slovenského futbalu. Naposledy sa tieto dva celky v súťažnom zápase stretli v sezóne 2011/12. Vtedy mužstvo z Kopaníc vyhralo oba stretnutia na nulu.

V piatkovom dueli sa hostitelia dostali do vedenia v 23. minúte, keď sa presadil brazílsky útočník Arthur. Krátko po zmene strán zvyšoval na 2:0 ďalší legionár - Španiel Oscar Castellano. Vyzeralo to, že Myjava dokáže uspieť rovnakým výsledkom, ako sa jej to podarilo v apríli 2012, no v nadstavenom čase sa o čestný úspech Liptákov postaral ofenzívny Peter Voško.

Forma oboch tímov
Forma oboch tímovFlashscore

Spišská Nová Ves - Šamorín 0:0

Dolný Kubín - Púchov 0:4

Hostiteľa z dolných priečok tabuľky čakal duel proti oponentovi, ktorý v aktuálnom ročníku ešte nespoznal premožiteľa. Dolný Kubín mal na konte jednu výhru a na domácej pôde chcel uchmatnúť aspoň bod, no nestalo sa.

Všetko sa začalo meniť v 19. minúte, keď otvoril skóre Letenay, na ktorého pred prestávkou nadviazal kolega Pobořil a hostia šli do šatne s náskokom dvoch gólov.

V 51. minúte videl červenú kartu domáci Lukáčik, čo značne poznamenalo nádeje jeho mužstva. Poslednú desaťminútovku okorenil Púchov ďalšími zásahmi - svoj druhý pridal Letenay a potvrdil post najlepšieho strelca ligy, gólovo ho doplnil Michlík.

Strelci duelu v Dolnom Kubíne
Strelci duelu v Dolnom KubíneFlashscore

Humenné - Považská Bystrica 1:1

Komárno - Pohronie 4:0

Nezdolané Komárno hostilo v siedmom kole trápiace sa Pohronie. Domácich poháňalo dopredu šesť ligových triumfov a jedna pohárová výhra. Svojmu súperovi mali čo oplácať, v minulej sezóne ho totiž ani raz nepokorili.

V prvom polčase však pozitívnu zmenu začal dvomi zásahmi Bayemi. O pár okamihov putoval pod sprchy po druhej žltej karte hosťujúci Bonsu a ambície Pohrončanov zhasínali. Ku dvojgólovému Kamerunčanovi sa pridal rovnako produktívny Tamás Németh a bolo vymaľované.

Prešov - Slovan Bratislava B 0:0

Petržalka - Trebišov 2:0

Malženice - Žilina B 1:2

Obec, ktorá nemá ani 1 500 obyvateľov, srdnato bojovala v dueli s "béčkom" Žiliny. Favorita poslal do vedenia po polhodine hry Francúz Darnel Eric Bile, Malženice však o tri minúty neskôr vyrovnali po zásahu Rapavého. Domácich oslabilo vylúčenie Šuleka na začiatku druhého polčasu, a tak Žilina početnú prevahu na trávniku zužitkovala päť minút pred koncom riadneho hracieho času. Presadil sa iba 19-ročný Michal Mynář. Malženice sú po siedmich kolách stále na chvoste tabuľky bez bodu.

Aktuálna tabuľka 2. ligy.
Aktuálna tabuľka 2. ligy.Flashscore