Atrakcia v tretej lige. Bývalý reprezentant Jendrišek si zahrá za Starú Ľubovňu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Atrakcia v tretej lige. Bývalý reprezentant Jendrišek si zahrá za Starú Ľubovňu

Jendrišek obliekal aj dres Trenčína.
Jendrišek obliekal aj dres Trenčína.TASR
Niekdajší slovenský reprezentant Erik Jendrišek (37) oznámil v piatok na sociálnych sieťach oficiálny koniec profesionálnej kariéry. Skúsený zakončovateľ sa však s futbalom úplne nelúči, oblečie si totiž dres treťoligovej Starej Ľubovne.

Slovenskí fanúšikovia ho majú v pamäti najmä vďaka gólu do siete Česka (2:1) v kvalifikácii na MS 2010. Jendriček obliekol farby národného výberu 37-krát, na šampionáte v Juhoafrickej republike nastúpil do troch duelov a na trávniku bol aj počas historického triumfu nad vtedajšími majstrami sveta z Talianska (3:2). Pomáhal tak písať históriu.

Jendrišek, ktorý naposledy hrával za Liptovský Mikuláš, oznámil dôležité rozhodnutie na svojom Instagrame: "Je čas povedať zbohom. Chcel by som poďakovať mojej rodine, ktorá ma podporovala počas celej kariéry, priateľom, spoluhráčom, trénerom a hlavne všetkým fanúšikom. Budete mi chýbať. Ešte som neskončil úplne, stále budem hrať a trénovať. Futbal je môj život, moja vášeň, moje všetko. Preto je pre mňa ťažké sa toho úplne vzdať."

Útočník bude svoje skúsenosti rozdávať v Starej Ľubovni, ktorá sa po 14. kolách tretej ligy - Východ nachádza na 3. priečke, so sedembodovou stratou na lídra zo Stropkova. Jendrišek prichádza na severovýchod Slovenska na hosťovanie do konca júna 2024, s možnosťou následného trvalého prestupu. Nastúpiť by mohol už v sobotnom prípravnom stretnutí proti Trebišovu.

Rodák z Dlhej nad Oravou získal v roku 2006 majstrovský titul s Ružomberkom a veľkú časť svojej kariéry spojil s Nemeckom. Postupne hral za Hannover, Kaiserslautern, Schalke či Freiburg a Cottbus. Okúsil aj poľskú súťaž v drese Cracowie, na Slovensku si vyskúšal pôsobenie v Trnave, Nitre či Trenčíne. Futbalový nomád si takisto "strihol" angažmány v Grécku v tímoch Xanthi a Volos. V klubovej kariére má na konte 518 zápasov a 136 gólov.