Víťazná rana Maka. Slovák rozhodol o triumfe nad lídrom tabuľky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťazná rana Maka. Slovák rozhodol o triumfe nad lídrom tabuľky

Mak zabezpečil Sydney cenné víťazstvo.
Mak zabezpečil Sydney cenné víťazstvo.Profimedia
Slovenský futbalista Róbert Mak (32) sa postaral o víťazný gól v súboji svojho Sydney FC s Wellingtonom Phoenix v 10. kole najvyššej austrálskej súťaže. Zaznamenal tak svoj druhý presný zásah v sezóne.

Sydney FC - Wellington Phoenix 3:1

Domáci nastupovali do stretnutia s nie práve oslnivou formou - od začiatku ligy zaznamenali šesť prehier a tri víťazstvá, pričom zaujímavosťou je, že doteraz si body nedelili ani raz. Cestu za štvrtým triumfom Sydney v sezóne otvoril v 11. minúte Rhyan Grant.

Radosť domácich fanúšikov pokazil desať minút pred koncom riadneho hracieho času vyrovnávajúcim zásahom Kosta Barbarouses, no následne sa dostal k slovu Mak, ktorý dostal po chybe hosťujúcej obrany pas do voľného priestoru, ocitol sa sám pred gólmanom a loptu zavesil do pravého horného rohu svätyne. Rodák z Bratislavy prežíva gólovo plodný december, presadil sa totiž aj nad začiatku mesiaca v súboji s mužstvom Perth Glory (3:2).

Slovenský útočník videl po polhodine hry aj žltú kartu za podkopnutie, svojou aktivitou na hracej ploche si vyslúžil hodnotenie 7.8. Sydney patrí po výhre v dvanásťčlennej tabuľke ôsme miesto, Wellinghton je stále prvý, hoci druhé Melbourne má o tri body menej a zápas k dobru.