Ak bude fit a Egypt vo finále, vráti sa na šampionát. Klopp reaguje aj na kritikov Salaha

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ak bude fit a Egypt vo finále, vráti sa na šampionát. Klopp reaguje aj na kritikov Salaha

Mo Salah sa vrátil do svojho klubu na rehabilitáciu
Mo Salah sa vrátil do svojho klubu na rehabilitáciuReuters
Mohamed Salah (31) sa určite vráti na Africký pohár národov (AFCON), ak sa včas zotaví zo zranenia a Egypt sa dostane do finále, povedal manažér Liverpoolu Jürgen Klopp (56).

Krídelník sa vrátil do Anglicka, aby podstúpil liečbu zranenia po tom, ako si minulý týždeň pri remíze Egypta s Ghanou (2:2) privodil zranenie zadného stehenného svalu.

Asistent manažéra Liverpoolu Pepijn Lijnders uviedol, že Salah by sa mal vrátiť do hry do troch až štyroch týždňov, ak nenastanú žiadne komplikácie. Finále Afrického pohára národov je na pláne 11. februára.

"Egypt aj Liverpool majú rovnaký záujem. Chceme, aby bol Mo Salah čo najskôr fit," povedal Klopp pre beIN SPORTS po tom, čo jeho tím v stredu postúpil do finále Ligového pohára víťazstvom nad Fulhamom.

"Ak zostane v Afrike a nebudú mu môcť poskytnúť riadnu liečbu, všetko sa tým len oddiali, najmä pre Egypt, ak pôjde ďalej turnajom. Prišiel sem nie preto, že by sme ho chceli odviesť z Egypta, ale len a len preto, aby sme mu ponúkli čo najlepšiu liečbu. Všetko je dohodnuté. Ak bude Salah fit a Egypt sa dostane do finále, vráti sa, na 100 %. Mo to chce, my to chceme."

Rekordní sedemnásobní majstri Afriky z Egypta skončili v skupine B na druhom mieste s tromi bodmi po troch po sebe idúcich remízach 2:2. V nedeľu sa v osemfinále stretnú s Konžskou demokratickou republikou.

Klopp sa tiež pustil do slov, ktoré kritizovali rozhodnutie Salaha vrátiť sa na liečenie do Merseyside, pričom niektorí odborníci a bývalí hráči tvrdili, že ako kapitán mal zostať s egyptským tímom.

"Ak niekto spochybňuje lojalitu Mo Salaha, mal by si položiť otázku, či je jeho lojalita správna. Mo Salah je určite najlojálnejší Egypťan, akého som v živote stretol," poznamenal Klopp.