Obhajca zo Senegalu končí na štíte domáceho Pobrežia Slonoviny, historická výhra Kapverd

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obhajca zo Senegalu končí na štíte domáceho Pobrežia Slonoviny, historická výhra Kapverd

Aktualizované
Kapitán Mendes sa stal hrdinom svojej krajiny.
Kapitán Mendes sa stal hrdinom svojej krajiny.Profimedia
Futbalisti Kapverd vyhrali v pondelkovom osemfinále Afrického pohára národov proti Mauritánii tesne 1:0 a stali sa ďalším účastníkom štvrťfinále. Ďalej postupuje aj domáce Pobrežie Slonoviny, ktorý v penaltovom rozstrele vyradilo obhajcu titulu zo Senegalu.

Kapverdy - Mauritánia 1:0

Kapverdy vôbec prvýkrát vo svojej histórii vyhrali stretnutie na africkom šampionáte mimo skupinovej fázy. V doterajších troch vystúpeniach dva razy postúpili, no hneď aj vypadli. Brankár Vozinha udržal druhé čisté konto na turnaji, ale nemusel čeliť ani jednej strele medzi tri žrde. Jednotka Trenčína rovnako ako jeho spoluhráči ešte nespoznali chuť prehru, keďže v skupine dva razy vyhrali a raz remizovali. Hrdinom ostrovného mužstva sa stal Ryan Mendes, ktorý v závere premenil pokutový kop. Bol to jeho sedemnásty gól v národnom tíme, čím zvýšil náskok na čele historickej tabuľky strelcov.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore
Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Senegal - Pobrežie Slonoviny 1:2 pen.

Senegal mal výborný vstup do zápasu, pretože už v úvode sa presadil Diallo, ale keď sa zdalo, že obhajca pôjde ďalej, tak v závere vyrovnal Kessié. Rozhodnutie neprinieslo ani predĺženie, takže nasledovali pokutové kopy. V nich sa pomýlil jediný strelec. Počas tretej série obranca Niakhate. O víťaznú penaltu sa nakoniec postaral hrdina usporiadateľskej krajiny Kessié. Po tomto výsledku tak naďalej platí, že posledným obhajcom titulu, ktorý sa následne dostal do štvrťfinále na Africkom pohári národov bol Egypt v roku 2010. Pobrežie Slonoviny sa vo štvrťfinále stretne proti lepšiemu z dvojice Mali - Burkina Faso.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore