Salah sa vracia do Liverpoolu. Egypťania veria, že kapitán im na turnaji ešte pomôže

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Salah sa vracia do Liverpoolu. Egypťania veria, že kapitán im na turnaji ešte pomôže

Salah mieri späť do Anglicka.
Salah mieri späť do Anglicka.Reuters
Mohamed Salah (31) sa na liečbu zranenia podkolennej šľachy vráti do Liverpoolu. Všetko ale až po tom, ako Egypt dohrá svoje skupinové zápasy Afrického pohára národov, v pondelok budú jeho súperom Kapverdy.

Egyptská futbalová asociácia (EFA) potvrdila, že Salah bude v liečbe pokračovať v klubovom prostredí, ako to už skôr navrhol manažér Liverpoolu Jürgen Klopp po víťazstve svojho mužstva 4:0 v Premier League na pôde Bournemouthu. Egypt však stále dúfa, že Salah by mohol na turnaji zohrať svoju úlohu. "Dúfame, že v prípade postupu na Africkom pohári národov nám pomôže v semifinále," uviedla EFA vo svojom vyhlásení.

Stále nie je jasné, ako dlho bude Salah mimo hry po tom, čo si pred polčasovou prestávkou vo štvrtkovom súboji proti Ghane privodil zranenie stehenného svalu. Klopp povedal: "Nech je mimo hry akokoľvek dlho, myslím, že asi každý vidí, že má zmysel, aby rehabilitoval s nami alebo s našimi ľuďmi.

K tomu, či by Salah mohol opäť nastúpiť za Egypt počas kontinentálneho turnaja, nemecký kouč dodal: "Nie som lekár. Povedal by som, že ak Egypt postúpi do finále a on bude fit, potom pravdepodobne áno. Prečo nie?"

Útočník o svojom zranení veľa neprezradil. "Teraz je najdôležitejšie hovoriť o hre. Naším prvoradým cieľom je zabezpečiť si postup. Máme skúsených hráčov, dobrého trénera a jasnú víziu. Sme plne odhodlaní odovzdať na turnaji maximum, musíme bojovať a uvidíme, čo sa stane," vravel pred stretom s Kapverdmi, ktoré si napriek tomu, že sú najmenšou krajinou na turnaji, už zabezpečili prvé miesto v skupine.

Salah hovoril aj o tom, že s Egyptom ešte nezískal žiadnu trofej - na Pohári národov bol dvakrát vicemajstrom. "Vyhral som už všetko možné, ale túto trofej ešte nie. Nejako sa to stane, v to verím a v čokoľvek verím, to dosiahnem, takže skôr či neskôr sa to stane. Každý vie, čo pre každého futbalistu znamená vyhrať Africký pohár. Na poslednom a aj v Gabone sme mali smolu. Hráči sú veľmi motivovaní vyhrať turnaj. Všetci chceme triumfovať," vyjadrila sa opora egyptského výberu.