Zásadná zmena tesne pred obhajobou Ázijského pohára. Hostiteľ MS 2022 mení trénera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zásadná zmena tesne pred obhajobou Ázijského pohára. Hostiteľ MS 2022 mení trénera

Queiroz na reprezentačnej lavičke Kataru končí.
Queiroz na reprezentačnej lavičke Kataru končí.Reuters
Carlos Queiroz (70) sa rozlúčil s katarským národným tímom necelý rok po podpísaní štvorročnej zmluvy na post trénera ázijských majstrov. Stalo sa tak len o niečo viac ako mesiac pred organizáciou Ázijského pohára, pričom na jeho miesto bol vymenovaný Márquez López (61).

Bývalý tréner Realu Madrid a Portugalska prevzal funkciu dlhodobej náhrady za Félixa Sáncheza vo februári po tom, ako Katar usporiadal minuloročný svetový šampionát. "Katarská futbalová asociácia oznámila, že pôsobenie portugalského trénera Carlosa Queiroza vo funkcii hlavného trénera reprezentácie sa skončilo priateľsky na základe vzájomnej dohody oboch strán," uviedol tamojší zväz vo vyhlásení a dodal:

"QFA vyjadruje úprimnú vďaku trénerovi Queirozovi za jeho neochvejnú oddanosť, vodcovstvo a prínos počas pôsobenia vo funkcii hlavného trénera národného tímu. Želáme mu veľa úspechov v jeho ďalšej kariére."

Nástupcom skúseného lodivoda sa stane spomínaný López. Španiel doposiaľ viedol katarský klub Al Wakrah. "Tréner bude viesť katarskú reprezentáciu na Ázijskom pohári 2023, ktorý bude Katar hostiť na budúci rok. QFA vyjadruje vďaku a uznanie športovému klubu Al-Wakrah za spoluprácu a súhlas s umožnením vymenovania trénera Márqueza Lópeza za hlavného trénera národného tímu na nadchádzajúce obdobie."

Queiroz v novembri dohliadal na víťazstvá nad Afganistanom a Indiou v druhom kole ázijských prípravných zápasov na budúce MS, pričom Katarčania sa uchádzajú o jedno z ôsmich miesteniek, ktoré sú k dispozícii pre tímy z tohto kontinentu na rozšírenom 48-člennom finálovom turnaji.

Katar získal svoj prvý titul na Ázijskom pohári pod vedením Sáncheza v roku 2019 a trofej bude obhajovať na domácej pôde budúci mesiac, keď sa v skupinovej fáze stretne s Čínou, Tadžikistanom a Libanonom. Krajina z Perzského zálivu organizuje kontinentálny šampionát po tom, čo sa pôvodní hostitelia z Číny vzdali práv pre dopady pandémie COVID-19.