Ďalšie ocenenie ikony futbalu. Messi sa stal športovcom roka 2023 podľa magazínu Time

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšie ocenenie ikony futbalu. Messi sa stal športovcom roka 2023 podľa magazínu Time

Messi verí, že v Miami získa viacero trofejí.
Messi verí, že v Miami získa viacero trofejí.Profimedia
Lionel Messi (36) bol vyhlásený za "Športovca roka" magazínu Time pre rok 2023. Stalo sa tak po sezóne, ktorú začal v drese PSG, odkiaľ smeroval za oceán do Interu Miami a následne získal ôsmu Zlatú loptu v kariére.

Time uviedol, že argentínska superhviezda už stihla mať transformačný vplyv na americké športové prostredie, ktoré v minulosti futbal prijímalo veľmi pomaly. "Lionelovi Messimu sa tento rok podarilo to, čo sa kedysi zdalo nemožné, keď podpísal zmluvu s Interom Miami: premeniť USA na futbalovú krajinu," uviedol spomínaný magazín.

Messi debutoval za Miami v júli po odchode z Paríža Saint-Germain. Víťaz majstrovstiev sveta odmietol aj lukratívny prestup do Saudskej Arábie v prospech novej kapitoly v MLS. Osemnásobný držiteľ Zlatej lopty okamžite ovplyvnil osud mužstva Davida Beckhama a zohral kľúčovú úlohu, keď pomohol tímu vyhrať rozšírený Ligový pohár, súťaž tímov z MLS a mexickej najvyššej ligy.

Gólová produkcia Messiho prichádzala najmä v pohárovej súťaži, no do ligového play-off sa jeho nový tím neprebojoval. Časopis Time citoval Messiho, ktorý povedal, že jeho prvou preferenciou po PSG bol rozprávkový návrat do Barcelony, ale tento krok sa pre finančnú situáciu klubu neuskutočnil.

"Pokúšal som sa o návrat, ale nevyšlo to," povedal Aregntínčan a dodal, že veľa premýšľal aj o tom, že sa pridá k vlne hráčov, ktorí zamierili do Saudi Pro League: "Bola to Saudská Arábia alebo MLS, obe možnosti sa mi zdali veľmi zaujímavé."

Renomovaný magazín takisto uviedol, že Messiho príchod spôsobil prudký nárast návštevnosti, cien vstupeniek, predaja tovaru a sledovanosti, pričom odhalil, že v deň jeho debutu stúpol počet predplatených vstupeniek na Apple TV - ktorá si ponecháva exkluzívne práva na MLS - o 110 000, čo predstavuje 1 700 % nárast oproti predchádzajúcemu dňu.

"To, čo by som povedal fanúšikom, je jednoducho to isté, čo som vravel, keď som prišiel. Zažijeme veľmi dobré časy. Budeme konkurovať, aby sme pokračovali v zdvíhaní trofejí a užívali si," vyjadril sa držiteľ ocenenia.