Messi nevylúčil svoju účasť na ďalších MS: Bude to zložité, všetko ukáže čas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Messi nevylúčil svoju účasť na ďalších MS: Bude to zložité, všetko ukáže čas
Messi sa momentálne sústredí na turnaj Copa América 2024.
Messi sa momentálne sústredí na turnaj Copa América 2024.Profimedia
Argentínsky futbalista Lionel Messi (36) nevylúčil možnosť, že sa predstaví na majstrovstvách sveta v roku 2026. Kapitán úradujúcich svetových šampiónov však pripustil, že čas hrá v jeho neprospech.

Messi pred turnajom v Katare avizoval, že to budú jeho posledné MS. Hráč Interu Miami si však naďalej udržuje vysokú úroveň a tento rok po ôsmykrát triumfoval v ankete Zlatá lopta. "O šampionáte nepremýšľam a ani nehovorím, že tam na sto percent nebudem. Všeličo sa môže stať. V mojom veku by bolo normálne sa tam nepredstaviť," povedal v rozhovore pre argentínsky Star+.

"Pokiaľ sa budem cítiť dobre a budem môcť naďalej podávať výkony, budem pokračovať v hraní za Argentínu. Dnes myslím len na to, aby som sa dostal na Copa América a mohol na nej hrať. Čas ukáže, či budem na majstrovstvách sveta alebo nie," uviedol pre ESPN a dodal:

"Zdalo sa, že po MS 2022 odchádzam do dôchodku, teraz chcem byť s tímom viac ako kedykoľvek predtým. Prežívame výnimočný moment, chcem si ho naplno užiť bez toho, aby som myslel na dva či tri roky dopredu, čo je vo futbale veľa."

Ikonický futbalista má na posledný ročník Copa América len tie najkrajšie spomienky. Vo finálovom súboji dokázala Argentína poraziť odvekého rivala z Brazílie a oslavovala celkový triumf. "Albicelestes" o necelý rok vyhrali aj duel Finalissima 2022 proti Taliansku a následne vo finále svetového šampionátu porazili Francúzsko na penalty. Kapitán Argentínčanov sa aktuálne opäť sústredí na kontinentálny turnaj, ktorý sa bude konať v júni v USA. Svojich súperov sa tím dozvie pri žrebovaní 7. decembra. 

"Možno sa nám bude dariť a všetko bude fungovať aj ďalej až do MS. Možno nie. Bude pre mňa zložité reálne sa tam predstaviť. Uvedomujem si, že hrám už menej kvalitnú súťaž. Všetko to však bude o osobných pocitoch. Ak budem cítiť, že stále môžem mužstvu pomôcť, tak tam budem. Teraz sa snažím dostať na Copa América, ostatné ukáže čas," skonštatoval Messi aj smerom k ďalším MS.

Argentína zažíva vydarené futbalové obdobie.
Argentína zažíva vydarené futbalové obdobie.Profimedia