Bero s Bochumom v problémoch, Düsseldorf vyhral rozdielom triedy a priblížil sa k Bundeslige

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bero s Bochumom v problémoch, Düsseldorf vyhral rozdielom triedy a priblížil sa k Bundeslige

Bero nastúpil v základnej zostave.
Bero nastúpil v základnej zostave.Profimedia
Futbalisti Bochumu nezvládli úvodný zápas baráže o účasť v budúcom ročníku nemeckej Bundesligy. Na domácej pôde nestačili na druholigový Düsseldorf a v odvete musia doháňať trojgólové manko. Tá je na programe v pondelok 27. mája.

Bochum - Düsseldorf 0:3

Vyvrcholenie bundesligovej sezóny malo pre tím Matúša Bera horkú príchuť - znamenalo posun tímu do najhoršej trojky, za čo mohli výbuchy 0:5 proti Leverkusenu a 1:4 v dueli s Brémami v poslednom kole. Bochum tak skončil až za Unionom Berlín, ktorému sa podarilo zdolať Freiburg, zásluhou horšieho skóre. Mužstvo čakal boj o zotrvanie medzi nemeckou smotánkou prvý raz od roku 2011, keď neuspelo proti Gladbachu.

Tréner Heiko Butscher nemal k dispozícii prvého gólmana Manuela Riemanna, ktorý bol vyradený na oba zápasy z dôvodu "nezmieriteľných názorových rozdielov v otázkach týkajúcich sa tímu". Jeho miesto zaujal Andreas Luthe.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Hostia nastupovali do stretnutia v lepšom rozpoložení, keďže v posledných siedmich zápasoch neprehrali (5 výhier a dve remízy), čo znamenalo, že pred posledným dňom kampane mali tretie miesto v 2. Bundeslige už isté.

Duel sa pre domácich niesol priam v hororovom duchu, pretože už v úvodnej štvrťhodine poslal loptu do vlastnej siete útočník Philipp Hofmann. Druholigista zvýšil vedenie po hodiny hry zásluhou Felixa Klausa a tretie KO uštedril ešte stále účastníkovi najvyššej nemeckej súťaže Yannik Engelhardt. Bero vydržal na trávniku do 82. minúty. Pre Klausa išlo o siedmy tohtosezónny gól, čo je jeho kariérne maximum.

Forma Bochumu je žalostná. V posledných siedmich domácich zápasoch vyhral iba v jednom prípade, pričom si ani raz nedokázal udržať čisté konto.