Bude fandiť konkurentom. Hofmann chce osláviť titul Leverkusenu na trávniku, nie z gauča

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bude fandiť konkurentom. Hofmann chce osláviť titul Leverkusenu na trávniku, nie z gauča
Bude sa Hofmann so spoluhráčmi radovať z titulu už v sobotu, alebo ho potvrdia na trávniku v nedeľu?
Bude sa Hofmann so spoluhráčmi radovať z titulu už v sobotu, alebo ho potvrdia na trávniku v nedeľu?Profimedia
Futbalisti Bayeru Leverkusen sa už cez víkend môžu dočkať svojho prvého titulu v bundesligovej histórii. Na definitívu prvenstva im chýbajú tri body, ktoré chcú získať v nedeľnom domácom dueli proti Werderu Brémy. Titul však môžu mať vo vrecku už v sobotu.

K tomu im musí ale pomôcť o 16 bodov zaostávajúci Bayern Mníchov a rovnako tretí Stuttgart prehrajú svoje zápasy s Kolínom, respektíve Frankfurtom. To si v žiadnom prípade neželá ofenzívny futbalista Leverkusenu Jonas Hofmann. V sobotu tak bude, paradoxne, držať palce najväčším konkurentom svojho tímu.

"Keď sa vôbec prvýkrát v histórii stanete nemeckým šampiónom, nechcete to rozhodne oslavovať doma na gauči. Navyše v ruke s pohárom vody, deň pred zápasom vášho tímu. Jednoducho, nemôžete nechať emócie naplno vrieť, ak nie ste spolu v partii, s ktorou ste takýto úspech dosiahli. Oveľa krajšie je to oslavovať spolu. Preto budem v sobotu fandiť Bayernu a Stuttgartu," vysvetlil Hofmann pre DPA.

Aktuálna situácia v tabuľke.
Aktuálna situácia v tabuľke.Flashscore

"Musíme zostať pokojní, hoci to nie je ľahké, keďže môžeme dosiahnuť fantastickú vec." Rovnako pristupuje k zápasu s Werderom jeho spoluhráč Granit Xhaka. "Samozrejme, vieme, čo sa môže v nedeľu stať. Musíme však napriek tomu zostať verní svojej hre z celej sezóny a nebyť príliš premotivovaní," upozornil Xhaka.

Leverkusen natiahol vo štvrtok svoju šnúru bez prehry už na 42 zápasov, keď zvíťazil v úvodnom strete štvrťfinále Európskej ligy doma nad West Hamom 2:0 vďaka gólom zo záveru stretnutia. Proti kladivárom dominoval, mal 65 % držanie lopty, na strely vyhral 32:1, na bránu 11:1. Na góly pred domácimi fanúšikmi čakal až do samého záveru.

Forma Leverkusenu naháňa súperom strach.
Forma Leverkusenu naháňa súperom strach.Flashscore

Jeho triumf zariadil v 83. minúte práve Hofmann, ktorý bol na ihrisku iba šesť minút a v nadstavenom čase pridal poistku ďalší striedajúci hráč Victor Boniface. Mužstvo trénera Xabiho Alonsa tak v tejto sezóne ešte nespoznalo pocit prehry a zostáva jediný nezdolaný tím z piatich najprestížnejších európskych ligových súťaží.